Kusura bakmasın dedim, döndüm

Güncelleme Tarihi:

Kusura bakmasın dedim, döndüm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2013 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, THY’nin tarifeli seferiyle dün saat 15.45’de Brüksel’den İstanbul’a geldi. Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ile yaşadıkları gerginliğe açıklık getirmek için Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, görüşmeme isteğinin kendisinden geldiğini bir kez daha söyledi. “Kimse bize demokrasi dersi vermesin” diyen ve zaman zaman sesinin tonunu yükseltip elini masaya vuran CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

- Üçüncü sınıf demokrasiyi kabul etmiyoruz. Hiçbir Batılı bize kusura bakmasın demokrasi dersi veremez. Biz demokrasiyi Batı’nın lütfu ile kazanmadık. Demokrasiyi alnımızın teriyle kazandık. Birileri bizi eleştirecek diye yolumuzdan dönemeyiz. Bedel ödenecekse o bedeli biz ödemeye hazırız. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz.

- Ne zaman Brüksel’e gitsem, efendim şu oldu bu oldu. Ama gideceğim. Türkiye’nin gerçeklerini Mısır’daki sağır sultana kadar anlatacağım. Yolumuzdan hiç dönmeyeceğiz. Bu ülkede diktatörlere izin vermeyeceğiz. Kimse bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın. Biz demokrasinin ne olduğunu biliyoruz. Özgürlüğün ne olduğunu biliyoruz. Bize benim yaptığım açıklama nedeniyle rahatsız oldukları ifadeleri iletildi. Benim yaptığım açıklamadan rahatsız olanlarla ben görüşmem dedim. Kimse kusura bakmasın dedim ve geri döndüm geldim. İşin özü budur.

Haberin Devamı

- Orada bir toplantıda şunları söyledim; Sayın Erdoğan ‘Suriye konusunda Batılılar bizi yalnız bıraktı’ diye bir açıklama yaptı. Ben de ‘Siz niçin Sayın Erdoğan’ı Suriye konusunda yalnız bıraktınız? Bir Başbakan bunu söylüyorsa, demek ki sizin verdiğiniz bir söz var. O sözün gereğini siz yerine getirmediniz. Batı’nın etik değerleri verdikleri sözün arkasında durmasını gerektirir’ dedim. Bana oturumda liberal bir milletvekili ‘Biz hiçbir zaman Sayın Erdoğan’a böyle bir söz vermedik’ dedi. Bu bize göre önemli bir gelişme. Sayın Başbakan’ın buna bir açıklama getirmesi lazım.”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!