Samsun'da 1919 metrelik dev Türk Bayrağı taşındı

Güncelleme Tarihi:

Samsunda 1919 metrelik dev Türk Bayrağı taşındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2013 12:22

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Gençlik Yürüyüşü’nde 1919 metre uzunluğunda dev Türk Bayrağı taşındı.

Haberin Devamı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Samsun Valiliği tarafından düzenlenen kutlama programı kapsamında 'Gençlik Yürüyüşü' düzenlendi. Cumhuriyet Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı önünden başlayan yürüyüşte gençler 1919 metrelik dev Türk Bayrağı taşıdı.

Yürüyüş, Cumhuriyet, Lise ve İstiklal Caddeleri güzergahında gerçekleştirildi. Bayrağı taşıyan gençler yürüyüş sırasında 'Ne mutlu Türk’üm diyene', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Vatan, millet, bayrak bizim' sloganları attı.

İŞTE 1919 METRELİK DEV TÜRK BAYRAĞI / Foto Galeri

Güzergahta evleri bulunanlar ise Türk Bayrağı'nın geçişini evlerinin balkonlarından alkışlarla destek vererek seyretti. Gençlik Yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

Dev Türk Bayrağı'nın toplanması ise yaklaşık 1 saat sürdü.

Haberin Devamı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın Samsun için özel bir anlam taşıdığını söyledi.

Uzunluğu 1919 metre olan Türk Bayrağıyla gençlik yürüyüşü düzenlediklerini belirten Aksoy, "Samsun gençliği, Samsun halkı, sivil toplum örgütleri hep birlikte yürüyüşte yer aldık. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna ve kurtuluşa gidilen yolda önemli bir tarih ve bu tarihin gençlerimiz tarafından çok iyi bilinmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi şartlarda kurulduğunu onlara çok iyi anlatmamız gerekiyor" dedi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!