Tunceli'de geziye çıkan grubun önünü PKK'lılar kesti

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide geziye çıkan grubun önünü PKKlılar kesti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2013 00:00

Tunceli’de çözüm süreci ve silahların susmasıyla birlikte Aliboğazı Vadisi’ne düzenlenen geziye katılan ve aralarında gazetecilerinde bulunduğu grubun önü bir grup PKK’lı tarafından kesildi. Grubun vadi içinde ilerlemesine mayınlar olduğunu söyleyerek izin vermeyen PKK’lılar arasında bulunan Aliboğazı Vadisi sorumlusu 'Koçero' kod adlı PKK’lı, Tunceli bölgesinde bazı grupların çekildiğini ve bazı grupların da çekilme hazırlığı yaptığını söyledi. DHA muhabiri, geri çekilen teröristleri görüntüledi.

Haberin Devamı

PKK’LILAR VADÄ°DE GRUBUN ÖNÃœNÃœ KESTÄ°Â

Tunceli’nin Hozat ile Çemişgezek ilçeleri arasında yer alan Aliboğazı Vadisi’ne Dersim Gezginler Grubu yaklaşık 100 kişiyle gezi düzenledi. Yıllardır yaşanan terör olayları nedeniyle sivillerin bugüne kadar girmediği bölgeye gidenler vadinin 2 kilometre kadar içine girdiği sırada Mıhtaşı Mevkii’nde önleri bir grup PKK’lı tarafından kesildi. Aralarında kadınların da bulunduğu PKK’lılar, grubun vadinin iç kesimlerine geçişlerine izin vermeyeceklerini ve geri dönmelerini istedi.

TERÖRİSTLER BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / Foto Galeri

İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİLER


 ''BU BÖLGEYE GELMEYİN MAYIN VAR''

PKK’nın Aliboğazı Vadisi sorumlusu 'Koçero' kod adlı PKK’lı grupta bulunanlara yaptığı konuşmada, Tunceli bölgesindeki bazı PKK’lıların çekildiğini, bazı grupların da çekilme hazırlığı yaptığını söyledi. Koçero kod adlı PKK’lı, "Geri çekilme hazırlığı yapılıyor ve bizler de bu geri çekilme kararına kesinlikle uyacağız. Örgütün aldığı her karara tabi olmak ve her kararı uygulamak durumundayız" dedi.

PKK’lılar açıklamalarını yaptıktan sonra geri çekilmek için yürüyüşe geçti. PKK’lılar, güvenlik gerekçesiyle Aliboğazı’na kimsenin gelmemesi isteyerek, bölgede çok sayıda mayın bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

DHA muhabiri Ferit Demir de ger. çekilen PKK'lıları görüntüledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!