Katliam

Güncelleme Tarihi:

Katliam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2013 00:00

Suriye’deki iç savaştan kaçan bazı Suriyelilerin sığındığı Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde katliam gibi saldırı düzenlendi. Bomba yüklü iki aracın infilak ettirilmesi sonucu 46 kişi öldü, 29’u ağır 100’ü aşkın kişi yaralandı

Haberin Devamı

CİLVEGÖZÜ Sınır Kapısı’nda 11 Şubat’ta 17 kişinin ölümüyle sarsılan Hatay’ın Reyhanlı ilçesi dün bombalı iki minibüsle gerçekleşen  saldırıyla Türkiye’nin bir defada en çok insanın öldüğü saldırının şokunu yaşadı. Saatler 13.40’ı gösterdiğinde Atatürk Caddesi’ndeki Reyhanlı Belediyesi’nin yakınlarında büyük patlama meydana geldi. Yalnızca 5 dakika sonra, bu noktaya 600 metre mesafede yine aynı caddede PTT ve Halk Bankası binalarının ortasındaki meydanda ikinci patlama oldu. 2 bombalı araçla düzenlenen ve yaklaşık 2 kilometre çapında bir alanı etkileyen patlamalarla ilçe merkezinde can pazarı yaşandı.

Haberin Devamı

REYHANLI'DAN GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ

PATLAMANIN ARDINDAN YAŞANANLAR AMATÖR KAMERADA / WEBTV

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY'IN AÇIKLAMALARI / WEB TV

“İMDAT” ÇIĞLIKLARI YÜKSELDİ

Patlamalarda alevler ve dumanlar arasında kalan yaralıların “imdat” ve çığlık sesleri yükseldi. Çok sayıda ev hasar gördü, bir ahşap ev tamamen çöktü, 50’ye yakın araçta hasar oluştu. Patlamada 4 kişi hayatını kaybetti. 29’u ağır 100’ü aşkın kişi de yaralandı. Reyhanlı’ya iki ambulans helikopter ile bir ambulans uçak gönderildi. Çevre il ve ilçelerden de ambulanslar sevk edildi. Elektriklerin de kesildiği ilçede izinli sağlık ve güvenlik personeli göreve çağırıldı, alarm verilip kriz masası oluşturuldu. Yaralılar, Reyhanlı’daki hastanelere, çevre illere sevk edildi. Yaralıların ambulanslara alınması yaklaşık 45 dakika sürdü. Daha sonra da enkaz arasında yaralı ve cesetler arandı.  

İŞTE REYHANLI'DA YAŞAMINI YİTİRENLERİN FOTOĞRAFLARI

SURİYE KAMPLARINA KORUMA

İlçe merkezini kana bulayan bombalı saldırıların ardından halk paniğe kapılırken, toplanan vatandaşlar da Suriyeliler aleyhine gösteriler yaptı. Bunun üzerine de Suriyelilerin kaldığı çadır kentler çevresi güvenlik çemberine alınırken, vatandaşlardan sokağa çıkmamaları istendi. Atatürk Caddesi’nde toplanan grup, yoldan geçen Suriyelilere saldırdı. Polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Poliste izinler kaldırılırken, panik ve Suriyeliler ile vatandaşlar arasında çıkabilecek olası gerginliklere karşı da çevre illerden güvenlik ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

ATM’DEKİ PARALAR UÇUŞTU

- PTT Şubesi yakınındaki patlamada, yolda 3-4 metrekare çapında derin çukur oluştu. Öğleden sonra yağan şiddetli yağmurla bu çukur suyla doldu.
- Reyhanlı belediyesi büyük hasar gördü.
- Şiddetli patlamada bir bankaya ait ATM parçalanınca, buradaki paralar çevreye savruldu. Patlamanın şokunun atlatılmasının ardından vatandaşların çevreye saçılan paraları topladığı öne sürüldü.
- Saldırıları El Muhaberat’ın bilgisi dahilinde, THKP-C eski yöneticisi Miraç Ural’ın yönettiği “Acilciler”in yaptığı ileri sürüldü.
- Patlamalar nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün İnönü Stadyumu’nda izleyeceği Beşiktaş-Gençlerbirliği maçına gitmedi.
- Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla bugün Tekirdağ’da gerçekleştirilmesi planlanan AK Parti Gençlik Şöleni de iptal edildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!