Yenikapı'ya miting alanı

Güncelleme Tarihi:

Yenikapıya miting alanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2013 11:45

Yenikapı’da miting, konser, festival ve fuar alanı olarak kullanılmak üzere oluşturulacak proje kapsamında yaklaşık 1 milyon kişilik bir meydan yaratılıyor. Proje, Yenikapı İDO İskelesi ile Kennedy Caddesi arasındaki sahil şeridi doldurularak inşa edilecek.

Haberin Devamı

"İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı" adı verilen projenin çalışmaları başladı. Deniz dibi taşla doldurulacak ve atılacak temellerin sudan aşınması önlenecek. Bu etapta, hafriyat kamyonlarıyla deniz dibine taş dökme çalışmaları sürüyor. Burada meydanı çevreleyen 2 kilometre uzunluğunda yolun geçeceği mendirek oluşturulacak. Projenin 2. etabında ise temeller atılacak ve denizin doldurulması çalışmaları başlayacak.

YENİKAPI'DA YAPILACAK MİTİNG ALANI HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / Foto Galeri

Taksim yasak buyrun Yenikapı’ya

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanıp kutlanmayacağına ilişkin tartışmalara değinirken “Sana miting alanı olarak neresi gösterilirse gidip mitingini orada yapmak zorundasın. Hukuk devleti bunu gerektirir” demişti.

Erdoğan, İstanbul Yenikapı’da ve Anadolu yakasında 750 bin ve 1 milyon kişi kapasiteli birer miting alanı yapıldığını, bunlar tamamlandıktan sonra Kadıköy’de miting düzenlenemeyeceğini de açıklamıştı.

PROJE TAMAMLANDIGINDA NELER OLACAK?

* Miting, konser veya fuar alanı olarak kullanılmak üzere 700 bin ile 1 milyon kişi kapasiteli mekan yer alacak.

* Alanda 2 bin 200 araç kapasiteli açık otopark, 760 otobüs kapasiteli açık otopark olacak.

* 715 bin metrekarenin 450 bin metrekaresi yeşillendirilerek, park olarak hizmet verecek.

* Meydanda bir sahne, sağlık, idari ve güvenlik birimleri için kulübeler, kafe, büfe, restoran ve sergi alanları ile ahşap iskeleler ve engelli locaları olacak.

* Meydanın altına, 2.5 milyon nüfusun atıksuyunun arıtılacağı "İleri Biyolojik Arıtma Tesisi" kurulacak.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!