Küfürlü Meclis tutanakları üç noktalı geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Küfürlü Meclis tutanakları üç noktalı geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2013 12:36

TBMM’nin internet sitesinden kaldırılan küfürlü tutanaklar bugün yeniden kondu. Bu kez sinkaflı küfürlerin yerine noktalar kondu. Başbakan Yardımcısı Arınç da tutanaklara da yansıyan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın Kamer Genç'e ettiği küfürlerin AK Parti'ye de kendisine de yakışmadığıı söyledi ve ''Küfürbaz milletvekilinin kendisine de partisine de Meclis'e de hayrı yoktur'' dedi. AK Parti, Aslan'ı Disiplin Kurulu'na sevketti. Bugün toplanan Böcek Komisyonu'nda bu konuda kavga çıktı. CHP'li vekiller Komisyon Başkanı Zeyid Aslan'ın istifasını istedi. Ve Aslan, Komisyon'dan istifa etti.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu'nda, geçtiğimiz hafta CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin arasında geçen diyaloglar salı günkü oturumda kavga çıkardı.

Kürsüye çıkan Kamer Genç'in üzerine yürüyen AK Partili Zeyid Aslan'ın "Öldürüm seni p.. kurusu..", "Senin ananı s..., o.. çocuğu" şeklinde küfür ettiği duyuldu.

'YAKIŞMADI'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM'de AK Partili Zeyid Aslan ve CHP'li Kamer Genç arasında küfürlü tartışmalar konusunda şunları söyledi:
*Tutanakların her gün ilan edilip toplumun rencide edilmesini doğru bulmuyorum.
* Hepimiz biliyoruz ki Zeyid Aslan o sözleri hangi öfkeyle söylemiş olursa olsun kendisine de partisine de yakışmamıştır. Bununla ilgili olarak Meclis Başkan Vekili kınama cezası vermiştir. Ayrıca AK Parti'nin de bu arkadaşı Disiplin Kurulu'na gönderip göndermeyeceğini ilgili arkadaşlar sizlere söyleyebilirler.
* Ancak başka milletvekilleri de benzer şeyler yapmaktadır.
* Genel Başkanlar bu tür olayların yaşanmasını istemiyorlarsa milletvekillerini uyarmalı.
* Meclis Başkanı nihai kararını cuma akşamı açıklar.
* Zeyid Aslan'ın sinirli bir arkadaşımız olduğunu biliyorum. Yanlış yapmıştır, kötü yapmıştır. Gereğini kendisini de partisi de yapacaktır.
* Küfürbaz milletvekilinin kendisine de partisine de Meclis'e de hayrı yoktur

Önceki gün yaşanan olayda sarf edilen bu sözler Meclis tutanaklarına yansıdı...

Haberin Devamı

Kamer Genç de düzenlediği basın toplantısında tutanakları kamuoyu ile paylaştı.Ancak dün küfürlü ifadeleri içeren tutanakların Meclis sitesinden çıkarıldığı anlaşıldı.

CHP'Lİ İNCE'DEN TEPKİ

CHP Grup Başkanvekli Muharrem İnce, önceki gün TBMM  Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmalara işaret ederek, “Sayın Başbakan, edep ve  terbiye abidesi yardımcınızla birlikte, siz bu tutanakları, Salı günü grup  toplantısında basının huzurunda, yüksek sesle okuyabilir misiniz? Burada suçlu  olan, bu küfürleri eden Tokat milletvekilidir. Tokatlıların vicdanına  sesleniyorum ama azmettiricisi Başbakan'dır. Suça azmettiren Başbakan'ın  kendisidir” dedi.

Haberin Devamı

İnce, dün beraberinde 13 milletvekiliyle birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek  ile görüştü. İnce, 1 saat süren görüşmenin ardından düzenlediği basın  toplantısında, önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan olaylarla ilgili tepkilerini  ilettiklerini anlattı.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın, CHP Tunceli Milletvekili  Kamer Genç'e yönelik sarf ettiği ve TBMM tutanaklarına yansıyan sözlerinin çerçevelenmiş halini gösteren İnce,  Çiçek'e,  “ibret vesikası” ve “demokrasi talebi” ilettiklerini söyledi. “İbret vesikası, Meclis'in tutanakları” diyen  İnce, aynısını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da göndereceklerini söyledi.

TUTANAKLAR YENİDEN SİTEDE

Haberin Devamı

Tartışmaların ardından tutanaklar bugün yeniden Meclis'in sitesine kondu. Bu kez sinkaflı küfürlerin olduğu bölümlerde nokta işaretleri var.

Küfürlü Meclis tutanakları üç noktalı geri döndü

ASLAN, KOMİSYON'DAN İSTİFA ETTİ

TBMM'de Böcek Komisyonu'nda AK Partili Zeyid Aslan ile CHP'li Kamer Genç arasında iki gün önce Genel Kurul'da yaşanan küfürlü kavga konusunda bugün kavga çıktı.

CHP'li bir grup milletvekili, başkanlığını AK Parti'li Zeyid Aslan'ın yürüttüğü TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu'na topluca giderek, CHP'li Genç'e yönelik küfürleri nedeniyle Aslan'ın komisyon başkanlığından ayrılmasını istedi. Komisyon'da CHP'li vekil kürsüye kalem fırlattı. Bunun üzerine vekiller birbirine 'Çık dışarı' dedi. CHP'li vekiller Başkan Zeyid Aslan'ın basşkanlıktan istifa etmemesi durumunda bir daha komisyon toplantılarına katılmayacaklarını söyleyerek toplantıyı terk etti.

Haberin Devamı

Küfür krizi sonrası Zeyid Aslan komisyondan istifa etti.

''İSTİFAMI YAZDIM, MECLİS BAŞKANLIĞI'NA GÖNDERDİM''

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştıra Komisyonu başkanlığından istifa ettiğini söyledi.

Aslan, “İstifa dilekçemi yazıp Meclis Başkanlığı'na gönderdim” dedi.

Zeyid Aslan, AK Parti'den ya da milletvekilliğinden istifasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Aslan, istifa dilekçesinde şunları kaydetti:
“TBMM'de kurulan haberleşme hürriyeti ve özel hayatın gizliliğini ihlalleri araştırma ve önerileri belirleme amacıyla kurulmuş olan, ülkemizin önem arz eden bir gündemine yönelik çalışma yürüten Araştırma Komisyonu'nun çalışmalarını daha sağlıklı bir ortamda yürütebilmesi ve kamuoyunun beklediği sonuca daha hızlı ulaşabilmesi ve ülkemizin gündeminin yersiz işgal edilmemesi için Araştırma Komisyonu Başkanlığı ve üyeliğinden istifa ediyorum.”

Haberin Devamı

AK PARTİ, ASLAN'I DİSİPLİN KURULU'NA SEVKETTİ

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın hakkında ''Söylediği sözler kendisine de partisine de yakışmadı. Herhalde gereken yapılacaktır'' dediği Aslan'ıı, AK Parti Disiplin Kurulu'na sevketti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!