Fazıl Say cezayı hak etti

Güncelleme Tarihi:

Fazıl Say cezayı hak etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2013 00:00

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, piyanist Fazıl Say’a hapis cezası verilmesine ilişkin, “Fazıl Say, verilen cezayla bu hakaretinin karşılığını almıştır” dedi.

Haberin Devamı

Üstün, ifade özgürlüğüne çok fazla önem verdiklerini, ancak ifadenin “hakaret” boyuna ulaşmaması gerektiğini söyledi. Üstün, şöyle konuştu:
m Belli bir inanca direkt hakaret eden cümleler var. Bu kelimeleri tekrar etmekten utanıyorum. Gerçekten çok ağır şeyler. O cümlelerinde Allah inancına sahip kişilere karşı hakaret var. Değişik şeylere inanan insanlarımız var. Demokratik ülkelerde eleştirmek normaldir. Bu eleştiriler inançlara yönelik hakaret içermemelidir. Say, maalesef bu hassasiyeti göstermedi. Bunu göstermediği için açık şekilde hakarette bulunmuştur. Ceza almasına sevinecek değiliz ama yaptığı hakaretlerin karşılığında bu cezayı almıştır.
m Objektif değerlendirmeler yapıldığı taktirde bunun hakaret suçu olduğuna herkes karar verir. Toplumun barış temellerine dinamit koyduğu görülmektedir. Say, doğru bir şey yapmadı ve bir an önce toplumdan özür dilemelidir. Bu cezayı pek arzu etmeyiz ama barış ve huzuru sağlayacaksak bu hakaretlerin yapılmaması lazım. Fazıl Say, verilen cezayla bu hakaretinin karşılığını almıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!