2 aylık gelini döverek öldürdüler

Güncelleme Tarihi:

2 aylık gelini döverek öldürdüler
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 10:12

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde iki ay önce evlenen 19 yaşındaki Pınar Y., eşi ve kayınpederi tarafından dövülerek ve işkence edilerek öldürüldü.

Haberin Devamı

Ä°zmir'in Karşıyaka Ä°lçesi'nde iki ay önce evlenen Pınar Y., eÅŸi M.Y. ve kayınpederi S.Y. tarafından dövülüp, iÅŸkence yapıldıktan sonra hastaneye terk edildi. Morluk içindeki vücuduna kızgın ütü basıldığı da ileri sürülen genç kadın, bütün çabalara raÄŸmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Pınar Y.'yi hastaneye bırakıp kaçtıkları belirtilen kocası ve kayınpederi aranmaya baÅŸlandı. Â

2 AYLIK GELİNİ DÖVEREK ÖLDÜRDÜLER

Olay, bugün saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Henüz iki ay önce dolmuş şoförü M.Y. (28) ile hayatını birleştiren Pınar Y. eşinden ve eşinin ailesinden şiddet görmeye başladı. Evlendiği günden beri eşinin şiddet uyguladığı öne sürülen Pınar Y. son olarak bu gece de henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştığı eşi M.Y. tarafından dövüldü. İddiaya göre kayınpederi 56 yaşındaki S.Y.'nin de müdahale edip dövdüğü Pınar Y. baygınlık geçirdi.

Haberin Devamı

HASTANEYE TERK EDÄ°LDÄ°, KURTARILAMADI
Yumruk darbeleri sonrasında kendisinden geçen Pınar Y. tüm çabalara rağmen evde kendisine gelmeyince eşi M.Y. tarafından yakındaki bir hastaneye götürüldü. Pınar'ın acil servise alınmasının ardından ise M.Y. kaçarak kayıplara karıştı. Gördükleri karşısında şaşkına dönen doktorların çabalarına rağmen Pınar Y. hayatını kaybetti. Yapılan ilk incelemede, tamamı morluk içinde olan vücuduna kızgın ütüyle de basılarak işkence yapıldığı ileri sürülen genç kadının hayatını kaybetmesinin ardından polis harakete geçti.

KOCASI VE KAYINPEDERÄ° ARANIYOR
Pınar Y.'yi hastaneye terk eden kocası M.Y.'nin otomobille kaçtığı saptandı. Polisin, evlerinde bulamadığı M.Y. ile babası S.Y.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Pınar Y.'nin cesedi, nöbetçi savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

AİLE GÖZALTINDA
Pınar Y.’yi döverek öldürdüğü ileri sürülen eşi M.Y. ve kayınpederi S.Y.’nin yanı sıra kayınvalidesi E.Y., görümceleri P.Y. ile S.Y. gözaltına alındı. Zanlılardan M.Y. ve babasının saklandıkları başka bir yerde, diğer aile üyelerinin ise evde gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Zanlılardan M.Y.’nin verdiği ilk ifadesinde, eşini sadece kendisinin dövdüğünü söylediği öğrenildi.

EŞİNİ ÇOK SEVDİĞİNİ SÖYLEMİŞ

Bu arada otopsi için Pınar Y.'nin Adli Tıp Kurumu’na götürülmesinin ardından Aydın’ın Sultanhisar İlçesinde yaşayan babası Münir Demir ile diğer yakınları da İzmir’e geldi. Bu arada Pınar’ı, katıldığı bir düğünde oynadığı sırada gören kayınvalidesi ve görümcelerinin beğendiği, ardından da talihsiz kadının eşiyle görüştüğü öğrenildi. Evlenmeye karar verdikten sonra yaklaşık iki ay nişanlı kalan çiftin, yine iki ay önce de evlendikleri belirlendi.

Pınar Y.'nin yaşadıklarına ve öldürülmesine tepki gösteren baba Münir Demir, daha önce bir kez kızının dayak yediğini, bunu öğrendikten sonra ise dünürüyle görüşerek sorunu çözdüklerini söyledi. Münir Demir, "O zaman da dünürüm benim yanımda kızıma onu öldüreceğini söyledi. Ben de sert çıkınca şaka yaptığını söylemişti. Demek ki ciddiymiş. Ancak kızım eşiyle sorunun olmadığını söylüyordu. En son dün akşam saat 20.30 sıralarında görüştüm, iyi olduğunu söyledi. Benden de çilek istemişti. Onlar gereken cezayı alana kadar mücadele edeceğim" dedi.

Haberin Devamı

Pınar Y. ile M.Y.’nin tanışmalarına vesile olan komşuları Melek Bagana da, "Pınar’ın sık sık yanına gidiyordum. Onun gözlerinde hep bir korku vardı. Sorun olup olmadığını sorduğumda, eşinin ailesinin kendisine çok baskı yaptığını söylüyordu. Ancak eşini de çok seviyordu ve onsuz yapamayacağını bana söylüyordu. Ben kayınpeder ile kayınvalidesinin, çocuklarını dolduruşa getirerek böyle bir olayı yaptırdıklarına inanıyorum" dedi.

Amca Cihangir Demir de, olayın akşam saatlerinde yaşandığını, baygınlık geçiren kızın ayılması için beklendiğini, ayılmayınca da hastaneye terk edildiğini ileri sürdü. Yakınları çiftin arasında bir sorun olmadığını, sadece kayınpeder ile kayınvalidenin istememesinden dolayı sorunların yaşandığını da dile getirdi.

Haberin Devamı

KARAKOLA BAÅžVURU YOK

Bu arada aile yakınlarının, Pınar Y.'nin iki gün önce karakola giderek can güvenliğininin olmadığına dair başvuru yaptığına yönelik açıklamalarının ise, gerçek olmadığı ortaya çıktı. Karakol kayıtlarında böyle bir başvurunun bulunmadığı öğrenildi. Pınar Y.'nin otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen cenazesi bugün ikindi vakti Aydın Sultanhinar’da toprağa verilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!