Çoban köpekli tecavüz evi

Güncelleme Tarihi:

Çoban köpekli tecavüz evi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 12:56

Ahmet E., 3 çocuk annesi eşi M.E’ye akıl almaz uygulamalarda bulundu. Evliliklerinin ilk yıllarında başlayan şiddet yıllarca sürdü. Gün geldi eşinin dudakların jiletle kesti, gün geldi vücudunda sigara söndürdü. Yanık durumdaki piknik tüpü ile M.E’nin kalçasını yaktı. Eşi M.E.’ye defalarca tecavüz eden Ahmet E.’nin bir diğer eylemi şoke edici türden: Eşi M.E.’yi, çoban köpeği ile cinsel ilişkiye zorladı; daha sonra kendisi tecavüz etti. M.E.’nin yıllar süren hukuk savaşı sonrası Ahmet E. hakkında 12 yıl hapis istemi ile dava açıldı.

Haberin Devamı

Adliyeler arasında yıllarca gidip gelen, hatta Başbakanlığa bile şikâyete konu olan dosyasının ayrıntıları dehşet verici türden.

DÖRDÜNCÜ EVLİLİK

M.E. 1997’de Ahmet E. ile evlendi. Çiftin evlendiği tarihte M.E. 24, Ahmet E. ise 29 yaşındaydı. M.E., Ahmet E.’nin evlendiği 4’üncü kadın oldu. İstanbul Gaziosmanpaşa’da yaşayan çiftin 3 çocuğu oldu. Eşinden gördüğü şiddet dayanılmaz bir noktaya gelince, M.E. 18 Temmuz 2006 günü Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

KÖPEKLE İLİŞKİYE ZORLADI

M.E., başvuru dilekçesinde başında geçenleri tek-tek anlattı: “Eşim bir gün jiletle dudağımın sol tarafını kesti, daha sonra başka bir tarafını kesti. Vücudumda sigara söndürdü. Yanık durumdaki piknik tüpü ile kalçamı yaktı. Bir gün ellerimi arkadan bağladı, ayaklarımı da bağladı. O şekilde beni, çekyatta feci bir şekilde dövdü. Uzun süre ayaklarımın üzerinde duramadım. Beni, istemediğim şekilde cinsel ilişkiye zorladı. Bana zorla tecavüz etti. Sahibi olduğu çoban köpeği ile cinsel ilişkiye girmemi istedi; daha sonra kendisi tecavüz etti. Benim de çocuklarımın da can güvenliği yok.”

Haberin Devamı

RUH SAĞLIĞI BOZULDU

M.E., savcılığa yaptığı ilk başvuru ile birlikte doktor raporlarını da sundu. Raporların birinde M.E. ile ters ilişkiye girildiği belirtildi. M.E. bu süreçte sığındığı Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı aracılığı ile Adli Tıp Kurumu’na (ATK) da başvurdu. ATK 6. İhtisas Kurulu 26 Ocak 2007’de verdiği raporda, yaşadıkları nedeniyle, M.E.’nin ruh sağlığının bozulduğu rapor etti. Soruşturmaya bakan ilk savcı ise, şikâyetten 6 yıl sonra, yalnızca ‘tehdit’ suçundan Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

SIĞINMA EVİNDE HUKUK SAVAŞI

/images/100/0x0/55eb10b7f018fbb8f8a8c852

Haberin Devamı

M.E., eşi Ahmet E. hakkında etkili bir soruşturma yürütülmediği gerekçesi ile durumu Başbakanlığa bildirdi; yardım istedi. Adalet Bakanlığı’ndan Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘uyarı’ gitti. M.E. ayrıca, diğer iddiaları ile ilgili kovuşturmama kararı veren savcılık kararına, Ağır Ceza Mahkemesi’nde itiraz etti. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, M.E.’nin haklı olduğunu hükmetti. Dosya bir kez daha Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne geldi. Bu kez dosyaya Savcı Mustafa Kemal Gül baktı. Savcı Gül, yeni bir fezleke hazırlayarak İstanbul Adliyesi’ne gönderdi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Fezlekede belirtilen suç maddeleri aynen korunarak iddianame hazırlandı ve Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Ancak Ahmet E., savcılık ifadesinde suçlamaları reddetti. 12 yıla varan hapis istemi ile yargılanan Ahmet E.’nin alacağı cezanın 17,5 yıla kadar artırılması söz konusu. Davanın ilk duruşması 21 Aralık 2012’de yapıldı. Anılan duruşmaya katılmayan Ahmet E. hakkında zorla getirilme kararı verildi. Davanın 2’inci duruşması ise dün görüldü. Dünkü duruşmaya da katılmayan Ahmet E. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haberin Devamı

KORUMA KARARI ALINDI

Sığınma evinde kalan M.E. hakkında ise koruma kararı alındı. Mahkeme, M.E.’nin avukatının talebi üzerine, Ahmet E.’nin olmadığı bir ortamda M.E’nin ifadesinin alınmasını kararlaştırdı. Konu ile ilgili görüşmek istediğimiz Ahmet E.’ye dosyadaki adresi ve iletişim bilgilerinden de ulaşılamazken Avukatı Ali Gökhan Yenidünya, kendisinin de müvekkili ile uzun süredir görüşemediğini söyledi.

dgokce@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!