‘Kutlu Doğum’da barış mesajları

Güncelleme Tarihi:

‘Kutlu Doğum’da barış mesajları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2013 00:00

Çözüm süreci nedeniyle birbirlerine karşı sert söylemler kullanan Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da Kutlu Doğum programında bir araya geldi.

Üç lider uzun bir aradan sonra buluşup, birbirleriyle tokalaştı. Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen bu yılki Kutlu Doğum Haftası için “Hz. Peygamber ve insan onuru” teması seçildi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, neden onur temasını seçtiklerini anlattı.  Liderler de konuşmalarında insanlık onuruna vurgu yaparak barış mesajları verdi.
Başbakan Tayyip Erdoğan: “Kevser Suresi ırkçılığın kesin reddidir. Kevser Suresi asabiyetin reddidir. Her gün namazlarımızda okuduğumuz Kevser Suresi soy üstünlüğü iddia edenlere, asalet taslayanlara, kendisini diğerinden üstün görenlere Rabbimizin verdiği kesin ihtardır.”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’e, ehlibeytine, ashabına ve tüm Müslümanlara selam olsun. Bu vesileyle bu ülkeyi büyük zorluklarla kuran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Sevgili Peygamberimiz bir yetimdi, öksüzdü. Kibirlenmezdi, büyüklenmezdi, mütevazıydı. O, kul hakkı yemenin vebalinin ne olduğunu çok iyi biliyordu. Hz. Muhammed haksızlık karşısında susmayı ‘dilsiz şeytanlık’ olarak görmüş ve açıklamıştır. Ganimetten bir hırka yürütenin savaşta ölse dahi şehit olamayacağını bildirmiştir.”
MHP Lideri Devlet Bahçeli: “Kutlu Doğum Haftası’nın aradığımız huzur, hoşgörü, istikrar ve kardeşlik için bir dönüm noktası olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum. Maksat ikilik değil birliktir. Amaç iki olmak değil birde buluşmak, biri savunmak ve birlik hukukunu sahiplenmektir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!