Annenin isyanı

Güncelleme Tarihi:

Annenin isyanı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 13:24

İZMİR Karşıyaka’da oturan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu 28 yaşındaki Burcu Gökalp, geçen yıl ağustos ayında havuzda yüzerken fenalaştı. Götürüldüğü acil sercviste "Bir şeyin yok" denilerek eve gönderilen genç kız, ikinci kez getirildiği hastanede komaya girip öldü. Savcılık soruşturmayla ilgili görevsizlik kararı verip, dosyayı Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderdi. Acılı anne Leyal Safinaz Gökalp, kızının ölümünün üzerinden 8 ay geçmesine rağmen bir türlü dava açılmamasına tepki gösterip, soruşturmanın hızlandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Okuldan mezun olduktan sonra iÅŸ arayan, yüzme ve spora çok düşkün olan Burcu Gökalp, geçen yıl 2 AÄŸustos’ta Ege Ãœniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu’na gitti. Havuzda vücudu kasılan ve 20 dakika kadar havuzun dışında bu ÅŸekilde kalan Burcu Gökalp’ın durumunu gören görevli, ambulans çağırdı. Genç kız Ege Ãœniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.Â

BURCU'YU İHMAL Mİ ÖLDÜRDÜ / FOTO GALERİ

Acil serviste görevli doktor tarafından iddiaya göre, "Bir şeyin yok" denilerek taburcu edilen genç kız, 10 Ağustos’ta yakınları tarafından aynı şikayetle yine Ege Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi. İki gün sonra komaya giren Gökalp, 24 Ağustos’ta yaşamını yitirdi. Genç kıza otopsi yapıldı. Otopside genç kızın ’kardiyak arrest’ (Ani kalp ve solunum durması) sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ölen Burcu Gökalp’in annesi Leyal Safinaz Gökalp, avukatı Hatice Pınar Büyükçınar aracılığıyla, kızının muayane ve tedavisinin gerekli şekilde yapılmadığını ve bu nedenle yaşamını yitirdiğini belirtip, sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığına şikayet dilekçesi verdi.

SAVCILIKTAN GÖREVSÄ°ZLÄ°K KARARI Â

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Tacettin Kale, Burcu Gökalp’in ölümüyle ilgili belge ve bilgi toplayıp, tanıkların ifadesini aldı. Savcı Kale, "Genç kızın ölümüyle ilgili şikayette bulunulan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servis, Beyin Cerrahi ve Nöroloji Ana Bilim Dalı’nda görevli doktorlar öğretim üyesi kadrosu ile görev yapmaktadırlar. 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nun 53/C maddesi gereğince soruşturma, Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK) görevlendirilecek uygun sayıda soruşturmacı tarafından yapılmalıdır" diyerek görevsizlik kararı verdi. Dosyayı, gereği için Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderdi.

ANNENİN ÇARESİZLİĞİ

Kızının ölümünün üzerinden 8 ay geçmesine rağmen, süpheliler hakkında bugüne kadar bir türlü dava açılmaması ve savcının görevsizlik kararı vermesine, anne Leyal Safinaz Gökalp isyan etti. Kızının ölümünün ardından, bugüne kadar, hastane yetkillilerinden kimsenin gelip baş sağlığı dilemediğini belirten Gökalp, son çare olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de mektup gönderdi. Kızının ölümüne neden olduğunu iddia ettiği doktorlara dava açılıncaya kadar mücadelesini sürdüreceğini söyleyen Leyal Safinaz Gökalp, avukatı Hatice Pınar Büyükçınar ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi girişinde basın açıklaması yaptı. Anne Gökalp şunları söyledi:

"Kızıma zamanında gerekli tetkikler yapılmadı. Adeta bizimle dalga geçercesine ’ağrıya ağrıya geçer’ dendi. Kızımın şikayetleri ve rahatsızlığının ciddiyeti dikkate alınmadı. Yüreğim yanıyor. Kızımın ölümünden sorumlu olan kişilerin tespit edilip cezalandırılması için savcılığa şikayette bulunduk. Gecikmeli olarak birtakım evraklara ulaşabildik. Ege Üniversite Hastanesi görevlilerin cezai sorumluluğu sözkonusu olduğundan dolayı savcı görevsizlik kararı vererek dosyanın soruşturmasını Ege Üniversitesi’ne devretti. Yani hastane kendi doktorlarının soruşturmasını yürütüyor. Artık dosya içeriğinden de haberdar olamıyoruz. Sadece soruşturmanın devam ettiği bilgisini edinebildik. Gerçek sorumluların tespit edilmesini beklemek çok yıpracıtı bir süreç. Soruşturmanın bu kadar yavaş ilerlemesi, sorumluların halen tespit edilememiş olması zaten kızımı kaybetmekle yaşadığım acıyı artırmaktadır. Sorumluların bir an önce tespit edilip cezalandırılmasını istiyorum."

Avukat Hatice Pınar Büyükçınar da, soruşturmanın bu kadar uzatılmasına bir anlam veremediklerini dile getirerek, kısa sürede sorumluların tespit edilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!