23 yaşında kalp krizi

Güncelleme Tarihi:

23 yaşında kalp krizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2006 15:29

Eskişehir'de, ailesi şehir dışında bulunan ve evin kapısını açamayınca uyumak için bir otele giden 23 yaşındaki üniversite öğrencisi, odanın banyosunda ölü bulundu. Gencin otopsisinde kalp krizinden öldüğü saptandı.

Ayvalık'ta geçirdiği tatilin ardından dün sabaha karşı Eskişehir'e gelen Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı son sınıf öğrencisi Onur Ünal, evin kapı kilidindeki arıza nedeniyle içeri giremedi.

Ailesinin Ankara'da olduğunu öğrenen Onur Ünal, cep telefonuyla konuştuğu babası Tümer Ünal'ın tavsiyesi üzerine uyumak için Arifiye Mahallesi Hamamyolu Caddesindeki bir otele gitti. Ankara'dan Eskişehir'e dönen baba Tümer Ünal, otelde bulunan oğlu Onur Ünal'ı cep telefonundan aradı, ancak ulaşamadı.

Tümer Ünal, daha sonra gittiği otelde, görevlilerden odayı telefonla arayıp oğlunu uyandırmalarını istedi. Telefonun açılmaması üzerine durumdan şüphelenen baba Tümer Ünal, otel görevlilerine açtırdığı odanın banyosunda oğlu Onur Ünal'ın cesedini buldu. İhbar üzerine olay yerine gelip inceleme yapan 112 Acil Servis sağlık ekipleri ile adli hekim, vücudunda herhangi bir darp ve cebir izine rastlanmayan Onur Ünal'ın kalp krizinden yaşamını yitirdiği ön tanısını koydu.

Onur Ünal'ın kesin ölüm nedeninin Eskişehir Osmangazi Üniversitesi(ESOGÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumunda yapılacak otopsi sonucu belirleneceği bildirildi. Onur Ünal'ın burada yapılan otopsisinde kalp krizinden yaşamını yitirdiği belirlendi.
Oğlunun öldüğünü öğrenince gözyaşlarına hakim olamayan baba Tümer Ünal, Onur Ünal'ın sigara ve içki içmediğini, uyuşturucu madde kullanmadığını söyledi.
Bu arada, Onur Ünal, Sarar Şirketler Grubu bünyesinde kurulan Sarev'in ürünlerinin tasarımı konusunda AÜ ile geçen yıl yapılan işbirliği kapsamında düzenlenen yarışmada 2. olmuştu.

-GENÇLERDE KALP KRİZİ...-

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Kalp Damar Hastalıkları Önleme Projesi Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Görenek, gençler ve sporculardaki ani ölümlerin bir kısmının, yaşlıların aksine gerçek anlamda kalp krizi olmadığını söyledi.
ESOGÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi de olan Prof. Dr. Görenek, kalp krizinde kalbi besleyen damarlarda aniden pıhtıyla birlikte tıkanmanın meydana geldiğini, ancak gençlerdeki ani ölümlerin önemli bir kısmının bu tür pıhtılardan kaynaklanmadığını bildirdi.
Gençler ve sporcuların kalp adalelerindeki bazı kalınlaşmaların ani ölümlerin en önemli nedenleri arasında yer aldığını anlatan Prof. Dr. Görenek, şöyle konuştu:
“Ölümcül çarpıntılar ve aort kapağı darlıkları gençlerde ve sporcularda ani ölümlere neden olabilmektedir. Ancak, şeker hastası olan gençlerde, yüksek tansiyonu olanlarda, ya da kokain gibi uyuşturucu madde kullananlarda genç yaşlarda kalp krizine bağlı olarak da ölümler oluşabilmektedir.”
(EMR-TAR-ORK-DEL)

13:16 20/08/06
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!