‘23 Nisan Valisi’nin talimatı yerine getirildi

Güncelleme Tarihi:

‘23 Nisan Valisi’nin talimatı yerine getirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 12:44

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Antalya Valiliği koltuğuna temsilen oturan ilköğretim öğrencisi Eylül Şevval Barıtçı'nın, ”Bayramlarda oyun alanları ücretsiz olsun“ talimatı üzerine imzalanan protokolle, lunaparktan ücretsiz yararlanmaları için ilköğretim öğrencilerine karneleri ile birlikte 300 bin bilet dağıtılacak.

Haberin Devamı

ÇOCUK VALİNİN DEDİĞİ OLDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in koltuğuna oturan Barbaros İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Eylül Şevval Barıtçı, 23- 24 Nisan tarihlerinde lunaparklar, sinema salonları ve diğer oyun alanlarının çocuklar için ücretsiz yapılmasını istemişti. 23 Nisan'ın küçük valisi Barıtçı'nın bu isteği üzerine Aktur Lunapark ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, 145 bin ilköğretim öğrencisinin bulunduğu Antalya kent merkezinde karneler ile birlikte çocuklara 300 bin bilet dağıtılacak. Özellikle maddi durumu yetersiz ve başarılı öğrencilere 4'er adet dağıtılacak bu biletlerle çocuklar, yaz tatili boyunca istedikleri gün ailelerinin kontrolünde olmak şartıyla lunaparktan ücretsiz yararlanabilecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde imzalanan protokole Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Aktur Lunapark İşletme Müdürü Ramazan Aydemir, Barbaros İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Eylül Şevval Barıtçı ve ‘23 Nisan Milli Eğitim Müdürü’ olan Perihan- Esat Aral İlköğretim Okulu İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Berna Erdoğdu katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği ve dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan'da makamların, geleceğe hazırlamak amacıyla çocuklara devredildiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, “Antalya Valiliği koltuğuna oturan küçük Valimiz Eylül Şevval, ‘Bizim de eğlenmeye hakkımız var’ diyerek belirli günlerde oyun alanlarının ücretsiz olması talimatı vermişti. Bizim için bu talimatın yerine getirilmesi çok önemliydi. Aktur Lunapark ile yaptığımız protokolle, bu yıl çocuklarımıza karneler ile birlikte 300 bin ücretsiz biniş bileti dağıtacağız. Başarılı ve maddi durumu yetersiz olan öğrencilerimiz, yaz döneminde ailelerinin kontrolünde olmak şartıyla giderek ücretsiz biletleri ile lunaparkta eğlenebilecek” dedi.

Osman Nuri Gülay, 300 bin biletin maddi karşılığının 500 bin TL olduğunu ve eğitime yapılan fiziki yatırımların yanı sıra bu protokolle de önemli bir destek sağlandığını kaydetti.

Antalya'da 13 yıldır 23 Nisan Çocuk bayramlarında 10 bin ücretsiz bilet dağıttıklarını ve gelenek haline getirdiklerini söyleyen Aktur Lunapark İşletme Müdürü Ramazan Aydemir ise “Karne hediyesi olarak tüm çocuklarımızı sevindirmek istedik” dedi.

Talimatının yerine getirilmesinin mutluluğunu yaşayan Eylül Şevval Barıtçı ise çocuklar için sağlanan bu imkana teşekkür etti. Çocukların çevre, eğitim gibi konulardaki isteklerinin yanı sıra, sosyal aktivitelerin de çok önemli olduğunu söyleyen Barıtçı, lunaparkta çocuklar arasında sıra kavgası olmamasını ve buna dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!