23 bin nükleer silaha karşı film

Güncelleme Tarihi:

23 bin nükleer silaha karşı film
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 13:06

Birleşmiş Milletler Barış Elçisi, aktör Michael Douglas ve Oscar Ödüllü yapımcı Lawrence Bender, nükleer silahlanmaya karşı hazırlanan belgesel film “Countdown to Zero” (Sıfıra Geri Sayım'ı) BM'nin New York'taki merkezinde düzenlenen bir toplantıyla tanıttı.

Haberin Devamı

Douglas yaptığı açıklamada, “Şimdi çok güçlü bir film izleyeceksiniz. Bu film yeryüzündeki 23 bin nükleer silaha karşı dikkatleri çekecek kadar güçlü bir belgesel. Film sadece nükleer silahların getirdiği tehlikeye karşı dikkati çekmekle kalmayacak, medyanın sorumluluğunu ve rolünü de artıracak nitelikte” dedi.

Michael Douglas konuşmasında, medyanın ve medya unsurlarının rolünün insanları bu konularda eğitmek ve hükümetlerin nükleer silahsızlanmaya karşı ilgisini artırmak olduğunu ve bu belgeselle hedeflerine ulaşacaklarını kaydetti.

Nükleer silahsızlanma konusunda bir dönüm noktasına gelindiğini söyleyen Douglas, sorumluluk sahibi herkesin kendisini eğitmesi gerektiğini ve bilgileri kitlelerle paylaşarak bu sorunu çözeceklerine inandıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da, “Countdown to Zero” belgeselinin nükleer silahlanmaya karşı yürütülen

/images/100/0x0/55ead8fff018fbb8f89a8d7c
kampanyalara destek niteliği taşıdığını söyledi.

Filmin yapımcılığını üstlenen Oscar ödüllü Lawrence Bender, nükleer silahlanmanın 2010'lu yıllarda dünyanın en önemli gündem maddesi olduğunu belirterek, bu belgeselle nükleer silahlara karşı yürütülen kampanyada önemli bir rol oynayacaklarını düşündüğünü kaydetti.

Belgesel film, nükleer silahların yok edilmesini hedefleyen uluslararası “Global Zero” (Küresel Sıfır) hareketine ilgiyi daha da artırmayı hedefliyor. Ocak ayındaki Sundance Film Festivali'nde galası yapılan “Countdown to Zero” isimli belgesel, bu ayın sonunda başlayacak Cannes Film Festivali'nde de yer alacak. Filmin 9 temmuzda sinemalarda gösterime sunulması planlanıyor.

Birleşmiş Milletler'in New York'taki merkez binasındaki tanıtım toplantısından sonra katılımcılara filmin gösterimi de yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!