"Kimin ateş ettiğini bilmiyorum"

Güncelleme Tarihi:

Kimin ateş ettiğini bilmiyorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2013 23:46

Futbolda şike davası sanıklarından Olgun Peker, Şişli'deki eğlence mekanında sol ayağından tabancayla vuruldu.

Haberin Devamı

Olgun Peker, polise, "Kimin ateş ettiğini bilmiyorum" dedi. Görgü tanıkları, Peker'i, Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik'in vurduğunu söylese de, polis, ateş açan kişinin henüz belirlenemediğini, gece kulübünün güvenlik kamera görüntülerinin incelendiğini belirtti. Polis, görgü tanıklarının ifadeleri ışığında Onur Özbizerdik'i arıyor. 
 
İddiaya göre; dün gece saat 22.45 sıralarında, Onur Özbizerdik ve Olgun Peker, mekanın girişinde karşılaştı. Aralarında bilinmiyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüştü. Onur Özbizerdik, belinde taşıdığı tabancasını çıkartarak Olgun Peker'e ateş etti. Olgun peker, sol ayağından yaralandı. Onur Özbizerdik ve yanındaki kişiler kaçtı. Olgun Peker, Alman Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, hastaneye giderek Olgun Peker'le görüştü. Olgun Peker, polise, "Bana kimin ateş ettiğini görmedim, bilmiyorum" dedi. Olgun Peker'in hastanede tedavisi devam ederken polis görgü tanıklarına yöneldi. Görgü tanıkları, Onur Özbizerdik ile Olgun Peker'in kulüp girişinde kısa bir süre tartıştıklarını ve Özbizerdik'in tartışma sürerken silahını çıkartarak Olgun Peker'e ateş ettiğini gördüklerini söylediler. Bu ifadeler üzerine polis Onur Özbizerdik'i aramaya başladı.
 
Olgun Peker kimdir?
 
Olgun Peker, Sedat Peker grubuna yönelik Kelebek Operasyonu'nda yargılandı. Olgun Peker, Sedat Peker'in manevi oğlu olarak anıldı.  Aydın olan soyadını da Sedat Peker'e hayranlığından dolayı mahkeme kararıyla 'Peker' olarak değiştirdi. Bir dönem Giresunspor Başkanlığı yaptı. Olgun Peker, futbolda şike davasında örgütten 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Davanın Yargıtay aşaması devam ediyor.
 
Onur Özbizerdik kimdir?
 
Onur Özbizerdik, yeraltı dünyasının önemli isimlerinden Dündar Kılıç'ın torunu. Onur Özbizerdik'in annesi Uğur Kılıç, Adanalı gece kulübü sahibi İhsan Özbizerdik'ten boşandıktan sonra Alaattin Çakıcı ile evlendi. Ancak Uğur Kılıç, henüz 13 yaşında olan oğlu Onur'un gözü önünde kocası Alaattin Çakıcı tarafından Uludağ'da öldürtüldü. Alaattin Çakıcı, Uğur Kılıç'ı öldürmeye azmerttirmekten mahkum oldu. Şişli Terakki Lisesi'ndeki eğitimini yarım bırakan Özbizerdik, 15 yaşında Etiler'de kendisini bara sokmayan görevliyi vurdu. Dündar Kılıç'ın ölmeden önce “babalık” mirasını torununa devrettiği iddia edildi. Özbizerdik, amcası Gencay Çakıcı’yı öldürmeye azmettirmekten tutuklandı ve bir süre cezaevinde kaldı. Üç yıl önce de Etiler'de iki grup arasında çıkan ve cinayetle sonuçlanan bir çatışmaya karıştı. Çatışmada  Özbizerdik'in 23 yaşındaki koruması öldü iki kişi yaralandı.  Özbizerdik, Romanya’ya kaçtı. Cinayete teşebbüs, askerlikten kaçma gibi suçlar nedeniyle Türkiye tarafından aranan 25 yaşındaki Özbizerdik'in  yakalandığı Romanya'da 3 ay sonra tahliye oldu. Şişli'de, bir rezidansta bir işadamını öldürmekten Hasan Heybetli ile birlikte yargılandı. Hasan Heybetli ceza alırken,  O beraat etti. Yargıtay Onur Özbizerdik'in beraatini bozdu. Davası devam ediyor.

OLGUN PEKER VURULDU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!