Atatürk'ün Diyarbakır'ın fahri hemşehriliğini kabulünün 87. yıldönümü

Güncelleme Tarihi:

Atatürkün Diyarbakırın fahri hemşehriliğini kabulünün 87. yıldönümü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2013 00:00

ULU önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’ın fahri hemşehriliğini kabul edişinin 87’nci yıl dönümü, törenle kutlandı. Yıl dönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına da Türk bayrağı asıldı.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’ın fahri hemşehriliğini kabul edişinin 87’nci yıl dönümü, kentte törenle kutlandı.

BELEDİYE BİNASINA DEV TÜRK BAYRAĞI / FOTO GALERİ

Merkez Yenişehir İlçesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İlhan Diken, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Tören kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenkler bırakıldı.

Atatürk’ün fahri hemşehriliği kabul edişinin yıl dönümü nedeniyle BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye binasına da Türk bayrağı asıldı. Belediye yetkilileri, 5 Nisan Atatürk’ün Diyarbakır’ı fahri hemşehriliği kabul etmesinin her yıl dönümünde binaya Türk bayrağı asıldığını söyledi.

BAKAN EKER: HAYIRLI BİR ŞEY

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne asılan bayrak için Hürriyet’e, “Hayırlı bir şey” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da dün esnaf ziyareti yapan, akşam da bölgeye gelen Ak Parti milletvekilleri ile birlikte kentteki sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle toplantı yapan Eker, Belediye’ye asılan bayrakla ilgili, “Bugün Atatürk’e fahri hemşirelik verilmesinin yıldönümü. O nedenle bayrağın asılması normal birşey. Zaten yapılması gereken birşey, Hayırlı birşey” diye konuştu. Turan YILMAZ / DİYARBAKIR


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!