Rektörden o imama sert tepki

Güncelleme Tarihi:

Rektörden o imama sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 16:56

Yalova Üniversitesi öğrencileri Buse Karakurum ve Sıla Daşdemir'in trafik kazası sonrası ölümlerinin ardından İmam Ahmet Yavuz'un yaptığı konuşma, acılı aileler ve arkadaşlarının tepkisini çekerken, Hürriyet, Diyanet İşleri'ne 'imamın böyle konuşması uygun mudur'; Rektör Vekili Prof. Hüseyin Yıldırım'a da 'imamın konuşmasını siz mi istediniz' sorusunu yöneltti.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 'imama soracağız, bunlar doğru ise uyaracağız' yanıtını verirken, Yıldırım da 'biz bir dua istemiştik o ise abuk sabuk konuştu' sözleriyle kızgınlığını dile getirdi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan, "Ahmet Yavuz'un bu tür sözleri söyleyip söylemediğini henüz bilmiyoruz. Ama konuyu inceleyeceğiz. Kendisini arayıp, bu tür şeyler söyleyip söylemedeğini soracağız" dedi. Özkan, gencecik evlatlarını kaybetmiş acılı ailelere söylenen bu tür sözlerin 'kastını aşan ifadeler' olduğunu belirtirken, "Eğer bu tür sözlerle acılı ailelelerin üzüntüsü artırılmışsa, gencecik insanların arkasından bu tür sözler söylenmişse, ölülerin arkasından bunlar söylenmişse başkanlığımızın onaylaması mümkün değildir. Bu bir talihsizliktir. Kastını aşan ifadelerdir" dedi. Özkan, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak acılı aileleri rencide edici sözleri tasvip etmelerinin mümkün olmayacağını vurgularken, "Kendisine soracağız. Bu sözler söylenmişse de uyaracağız" dedi.
 
Rektör Vekili Prof. Hüseyin Yıldırım ise Ahmet Yavuz'un dediği gibi kendisinden bir konuşma yapmasını istemediğini sadece gençleri duayla memleketlerine göndermesi için bir Fatiha okumasını beklediklerini söyledi. Yıldırım, "Cenazeleri İzmir ve Soma'ya göndermeden önce üniversite yönetimi, hocalarımız, aileler ve öğrencilerimizle birlikte dua ederek göndermek istedik. Ama kendisi 'Allah acınızı dindirsin, rahmet eylesin, sizlere de sabırlar versin' deyip bir Fatiha okumak yerine abuk sabuk konuştu" dedi. Yıldırım, bu sözler üzerine hem öğrencilerin hem de Buse'nin babasının tepki gösterdiğini belirterek, "Buse'nin babası çok kederliydi. sizden bir dua etmenizi bekliyoruz. Böyle konuşmanıza gerek yok, dediğini aktardı."

Haberin Devamı

İMAM DEĞİL, 'GASSALMIŞ'
 
Genç yaşta hayatlarını kaybeden öğrencilerin arkasından yaptığı konuşmayla büyük tepki çeken Ahmet Yavuz, aslında imam değil 'gassalmış'. Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan, yaptıkları inceleme sonucu Yavuz'un kendi personelleri olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Özkan, Ahmet Yavuz'un 16.8.2008 tarihine kadar Diyanet İşleri Başkanlığı Bursa Orhangazi Müftülüğüne bağlı imam olarak çalıştığını ancak bu tarihten itibaren Yalova Devlet Hastanesi'ne 'gassal' olarak geçiş yaptığını bildirdi.
 
Özkan, dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olarak kendisini uyaramayacaklarını ancak ölmüş insanların arkasından, gencecik çocuklarını kaybetmiş ailelerin kederlerini artırıcı bu tür sözleri tasvip etmelerinin mümkün olmadığını tekrarladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!