Türkiye Haber İş Sendikası'na saldırı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Haber İş Sendikasına saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 11:31

Türkiye Haber İş Sendikası Genel Merkezine silahlı saldırı düzenlendi.Olayda 7 kişi yaralandı. Olayla ilgili suçlanan ve suçlayan taraflar hurriyet.com.tr'ye konuştu.

Haberin Devamı

Yüksel Caddesi'nde bulunan Türkiye Haber İş Sendikası merkez binasına bugün sabah saatlerinde otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Olayda ilk belirl emelere göre 7 kişi yaralanırken saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi ile ambulans sevkedildi.Yaralı 7 kişi ambulanslarla  hastaneye sevkedildi.     

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

50 KİŞİYLE SENDİKA BASKINI    

Türk-İş'e bağlı Haber-İş Sendikası'na yapılan silahlı saldırıyı eski Mali Sekteret Salih Taşdemir ile ona bağlı bir grubun gerçekleştirdiği bildirildi. Hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunduğu için yaklaşık 1 yıl önce mali sekreterlik görevinden uzaklaştırılan Taşdemir'in görevine dönme talebi karşılanmadığı için bugünkü saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi.

HÜRRİYET, SUÇLANAN TARAFLA KONUŞTU

Ankara, Haber-İş Sendikası’nda yaşanan silahlı saldırı olayıyla sarsılırken, olayın gerçek nedeni çözülmeye başladı. Haber-İş Sendikası yönetiminin Eski Mali Sekreter Salih Taştan’ın saldırıyı gerçekleştirdiği iddialarına karşın Hürriyet, olayla ilgili Çankaya Emniyet’ine götürülen Genel Sekreter Levent Dokuyucu’ya ulaştı. Salih Taştan'ın mali sekreter olup olmadığını, kimin kime saldırdığını, sahte karar defteri iddiasını ve tartışmalı olağanüstü genel kurul sorularımıza yanıt veren Genel Sekreter Dokuyucu, "Derebeylikle, mafya yöntemleriyle bizi susturamayacaklar" dedi. Dokuyucu, Genel Teşkilat Sekreteri Turgut Aktaş ve Mali Sekreter Salih Taşdemir ile birlikte Emniyet’te olduklarını belirterek sözlerine başladı. Eski mali sekreteriniz mi demek istediniz, sorumuz üzerine Dokuyucu, “Hayır mali sekreterimiz. Taşdemir yaklaşık 1 yıl önce Çalışma Bakanlığı tarafından, hakkında verilmiş bir mahkeme kararı gerekçe gösterilerek görevden alınmıştı. Ancak hakkındaki kararın düşmesinden sonra Bakanlık 12 Mart 2013 tarihli ve 17639301/915/4938 sayılı yazısı ile Taşdemir’in görevine iade edildiğini bildirdi. Bakanlığın bu bildirimine karşın Başkan Veli Solak, Taşdemir’i makamına oturtmadı” yanıtını verdi. Bugün de Taşdemir’in amcası, dayısı ve kuzenleriyle birlikte sendikaya geldiğini bildiren Dokuyucu, “Başkan Solak ile bir kez daha konuştu. Yerine geçmek istediğini söyledi. Ama yine hayır, yanıtını alınca ‘o zaman gerekçeni akrabalarıma da anlat’ diyerek benim odama geçti. Ben, Aktaş ve Taşdemir odamda çay içiyorduk ki, aşağıda kıyamet koptu. Hepimiz koşarak aşağı indik. Taşdemir’in dışarıda bekleyen akrabalarının üzerine yangın tüpleri sıkılmış, biber gazı sıkılmış, içerden birileri silahla ateş açmış” diyerek olayın nasıl olduğunu anlattı.
DAHA DÜN KORUMA İSTEDİK
Genel Sekreter Dokuyucu, can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle daha dün Ankara Valiliği’ne, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘hayati tehlikeleri’ bulunduğu gerekçesiyle başvurduklarını ve koruma istediklerini açıkladı. Dokuyucu, “Ama Çankaya Emniyet Müdürlüğü siz gidin, biz daha sonra geliriz , deyip gelmediler. Her gün sendikada 50’ye yakın bodyguardın arasından geçip odalarımıza gidiyoruz. Her an başımıza bir şey gelecek kaygısı yaşıyoruz. Bunun üzerine koruma istemiştik. Bugün de olanlar oldu” dedi. Dokuyucu, derebeylik ve mafya tarzıyla insanların sindirilmek istendiğini belirtirken, “Ama biz buna karşı çıkmaya devam edeceğiz. Son derece rahatız. Polisin elinde tüm kayıtlar var. Gerçekten kimin kime saldırdığı buradan ortaya çıkacak. Ayrıca can güvenliğimizin tehlikede olmaması nedeniyle başvurmamıza rağmen bir şey yapmayanlar hakkında da şikayette bulunacağız” dedi.
SAHTE DEĞİL, GERÇEK DEFTER! Levent Dokuyucu, İlçe Seçim Kurulu’na sundukları yönetim kurulu karar defterinin de ‘sahte’ değil, gerçek olduğunu söyledi. Yasa gereği karar defterinin genel sekterde bulunması gerekirken, Başkan Solak’ta bulunduğunu, bunun üzerine kendisinin yeni bir defter hazırladığını açıkladı. Önce Salih Taşdemir’i yönetim kurulu kararıyla görevine iade ettiklerini belirten Dokuyucu, ardından da 30 Mart’taki olağanüstü genel kurulun iptal edildiği kararını aldıklarını anlattı.
OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL YASAYA AYKIRI
Dokuyucu, yasa gereği olağan genel kurula 6 aydan kısa bir zaman kalmışken olağanüstü genel kurul yapılamayacağına dikkat çekerek, “Oysa bizim genel kurul Mayıs’ta olağan olarak yapılacak. İşte biz bunun yasaya aykırı olduğunu belirterek İş Mahkemesine’e dava açtık. Dolayısıyla genel kurula iki ay kalmışken olağanüstü genel kurul yapılamaz” dedi.


Taşdemir'in de kendisine bağlı 100 kişilik bir grupla bugün sendika önüne geldiği, Başkan Veli Solak ile görevine dönme konusunda tartışmasının ardından sendikanın dışında ve içinde saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi. Taşdemir'in kuru sıkı bir tabancayla 4-5 el ateş ettiği ve bu saldıraya ilişkin kamera görüntülerine de polis tarafından el konulduğu bildirildi.

SAHTE KARAR GÖNDERMİŞLER!

Taşdemir ile Sendika yönetimi arasında bir süre önce de 'olağanüstü genel kurul' kavgası yaşandığı ortaya çıktı. 30 Mart'ta olağanüstü genel kurula gidecek olan Sendikanın, bu toplantısının iptali için Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na 'sahte bir karar' gönderildiği öğrenildi.

Türk Telekom, PTT, Türk-Sat gibi işyerlerinde örgütlü olan Haber-İş Sendikası ile ilgili olarak Çankaya 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın, 15 Mart 2013 tarihli kararı yaşanan sorunu ortaya koydu. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 15 Mart tarihli incelemesi neticesinde Haber İş Sendikası Genel Sekreteri Levent Dokuyucu ve Genel Teşkilat Sekreteri Turgut Aktaş tarafından kendilerine olağanüstü genel kurulun 30-31 Mart'ta yapılmasına ilişkin yönetim kurulu kararının iptal edildiğine dair bir yazı gönderdikleri vurgulandı.

Ancak aynı gün Sendika Genel Başkanı Veli Solak ve Genel Eğitim Sekreteri de ilçe seçim kurulu başkanlığına başvurarak, Levent Dokuyucu ve Turgut Aktaş'ın bildirdiği kararın esas karar defterinde yer almadığı, bunun sahte olarak çıkarılan ikinci bir karar defterinde yer aldığını duyurdular. Dolayısıyla olağanüstü genel kurulun 30-31 Mart'ta yapılması için delege listesinin ilan edilerek taraflarına bildirilmesi talebinde bulundular.

EVRAKTA SAHTECİLİKTEN SUÇ DUYURUSU!

İlçe Seçim Kurulu, "Levent Dokuyucu, Turgut Aktaş ve sendikada yönetim kurulu üyeliği bulunmayan Salih Taşdemir tarafından ikinci bir karar defteri hazırlanarak notere tasdik ettirilmesi ve kullanılmasının resmi evrakta sahtecilik suçu oluşturduğundan adı geçenler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına yönetim kurulunca karar verildiği anlaşılmış olup, olağanüstü genel kurulun belirlenen tarihte yapılmasına Levent Dokuyucu, Turgut Aktaş iddia ve taleplerinin yağlı yerleri önünde ileri sürmelerinde muhtariyetlerine, 15/3/2013 tarihinde yapılan incelemede kesin olarak karar verildi" denildi.

İŞTE KAVGAYA NEDEN OLAN BELGE

Haberin Devamı

Türkiye Haber İş Sendikasına saldırı



TÜRKİYE HABER İŞ SENDİKASI’NA SALDIRI


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!