Bahçeli: "Beşiktaşlıyım ama ülkeyi Kasımpaşa yönetiyor"

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Beşiktaşlıyım ama ülkeyi Kasımpaşa yönetiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2013 12:31

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli Beşiktaş'ın dün Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olduğunun hatırlatılması üzerine, “Kasımpaşa Türkiye'yi yönetiyor” dedi.

Haberin Devamı

ORDU'da bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan’ın idam edilmemesiyle ilgili eleştirileri değerlendirdi. Bahçeli, "Şimdi fırsat kendisinin elinde. Devleti ayağına götürüp konuşacağı yerde bir ip götürüp assın"dedi. Beşiktaş - Kasımpaşa arasında oynanan karşılaşmayı da değerlendiren Bahçeli, "Zaten Türkiye'yi Kasımpaşa yönetiyor" diye espri yaptı.

Geceyi Ordu'da geçiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ordu Gazeteciler Derneği’nde basın mensuplarıyla sabah kahvaltısı yaptıktan sonra soruları yanıtladı.

GÖRÜŞECEĞİNE İP ALIP İMRALIYA GİTSİN

MHP Lideri Devlet Bahçeli, AK Parti hükümetini eleştirerek şunları söyledi: "Şimdi fırsat kendisinin elinde. Devleti ayağına götürüp konuşacağı yerde, bir ip götürüp assın. Bu kadar basit değil mi? O konu çok üzerinde durulmuş bir konudur. 7 saat 23 dakika bir görüşme olmuştur. Bu görüşmenin sonucunda o günkü 57. Hükümet yönetimi 3 partili koalisyondu ve koalisyonun sonucunda da bir metin imzalanmıştır. Bu metine Türkiye Cumhuriyeti devleti sadık kalmalıdır. Bu metinin 3'üncü maddesi hala yürürlükte olmuş olsa bugün PKK denen bir örgütten bir eser kalmazdı. Sayın başbakan bu metni okumamıştır. Okumadığı gibi de iftiralarla başkasını suçlamaktadır. Bu metin eğer iyi okunmuş olsa devlette devamlılık esası da geçerli olacağına göre o metnin üçüncü paragrafındaki sözler doğrultusunda hareket etmek durumunda olması lazım. Bu üçüncü metni yani rahmetli Bülent Ecevit’in, Sayın Mesut Yılmaz ve altında benim imzam bulunan metne ben sadığım. Hala da o imzanın arkasındayım. O imzanın o metnin 3'üncü paragrafı PKK terörünün eylemlerine devam etmesi halinde her türlü işlemin yapılacağı, dosyanında TBMM’ne gönderileceği hükmü vardır. Bizden sonra iktidar olan ve tek başına iktidar olan mecliste büyük çoğunluğu bulunan sayın Recep Tayyip Erdoğan başkalarını iftira edeceği yerde o metnin gereği olarak meclisteki çoğunluğuyla Abdullah Öcalan’ın dosyasını Meclis’e getirmiş olsaydı idam gerçekleşirdi"

MHP'nin terörün kökünü kazımak için her türlü cesarete sahip olduğunu da söyleyen Genel Başkan Devlet Bahçeli, kamuoyu araştırmalarında partisinin oylarının bilerek küçük gösterildiğini ileri sürdü. 2 gündür parmağında olan yüzüğünü takmayan Devlet Bahçeli, nerede olduğu sorusu üzerine cebinde olduğunu belirterek yüzüğünü parmağına taktı.

BEŞİKTAŞLIYIM AMA ÜLKEYİ KASIMPAŞA YÖNETİYOR

Spor yapamadığını 30 dakika yürüme bandı üzerinde yürüdüğünü de belirten Devlet Bahçeli, koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğunu dile getirerek, "Koyu bir Beşiktaşlı olduğumu söylüyorum. Galatasaray’ın başarısını da yakından takip ediyoruz. Bugün Orduspor’un maçı var. Orduspor’a da başarılar diliyoruz" dedi. Beşitaş'ın Kasımpaşa 3-1 yenildiğinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, gülümseyerek ,"Kasımpaşa Türkiye’yi yönetiyor" diye cevap verdi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha sonra karayoluyla Giresun'a gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!