Metin Serezli hayata veda etti

Güncelleme Tarihi:

Metin Serezli hayata veda etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2013 10:21

Usta tiyatrocu Metin Serezli bu sabah hayata veda etti.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARLA METİN SEREZLİ

Uzun süredir akciğer kanseri tedavi gören Serezli bu sabah saatlerinde evinde hayatını kaybetti. Eşinin uzun süredir tedavi gördüğünü söyleyen Nevra Serezli " Bu sabah 07.10'da son nefesini verdi. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum çok üzgünüm.' dedi.

CENAZESİ 12 MART'TA TOPRAĞA VERİLECEK

 Metin Serezli'nin cenazesinin, 12 Mart'ta toprağa verileceği bildirildi. Eşi Nevra Serezli, yaptığı açıklamada, sanatçının cenazesinin salı günü öğle vakti Teşvikiye Camisi'nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceğini ifade etti. Sezerli, 'Kendisi özellikle anma töreni yapılmamasını istedi" dedi.


METİN SEREZLİ KİMDİR

Tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Serezli, sanat yaşamında çok sayıda  oyun ve filmde rol aldı.
Oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçılığı da yapan Serezli, 1934'de  dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi  Gazetecilik Enstitüsü, Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümlerinde okudu.  1954'te İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu'nda amatör olarak oyunculuğa  atılan Serezli, Erlangen, Bristol ve Avignon festivallerine oyuncu ve Türkiye  delegesi olarak katıldı.

1955'te “Dormen Tiyatro”sunun ilk oyunu olan “Papaz Kaçtı” komedisi  ile profesyonel tiyatro hayatına başlayan sanatçı, bugüne kadar tiyatrodan hiç  kopmadı. Dormen Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu, Altan Erbulak ile birlikte kurduğu “Çevre Tiyatrosu” ve son yıllarda görev aldığı “Tiyatro İstanbul”da  100'den
 fazla oyunda rol aldı, 28 oyun ve 5 müzikali yönetti.

Haberin Devamı

200'den fazla radyo oyununda yönetmen ve oyuncu olarak görev alan sanatçı,  50'den fazla film çevirdi, birçok dizide oyuncu ve sunucu olarak görev
 yaptı. Avni Dilligil, Afife Jale, Üniversiteler Birliği, İsmail Dümbüllü ve  Lions en iyi oyuncu ödüllerinin sahibi olan Metin Serezli, iki çocuk babasıydı.

 YEŞİLÇAM'IN EFSANE İSMİYDİ / WEB TV        

Haberin Devamı

METİN SEREZLİ HAYATINI KAYBETTİ

 

    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!