Cilvegözü eleştirilerine Davutoğlu tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Cilvegözü eleştirilerine Davutoğlu tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2013 20:25

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen patlamanın ardından hükümeti eleştiren CHP’ye tepki gösterdi. Davutoğlu, “Terör saldırısında hükümetimiz her zaman ortak tavır sergilemiştir. Türk siyasi kültürü için ana muhalefet partisinin tavrı önemli bir zafiyet teşkil eder” dedi. Davutoğlu, Fransa’nın, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik müzakerelerine uyguladığı blokajı kaldırma iradesinin önemli bir adım olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Konutu’nda, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad el-Sabah ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Davutoğlu şunları söyledi:

İNSANLIĞA DÖNÜK SALDIRI

“Tümüyle en şiddetli şekilde kınanması gereken bir saldırı. Her terör saldırısı öncelikle kınanmalı ve ona karşı ortak tavır sergilenmeli. Siyasi rant hesabı içine girmemek gerekir. Hepimize, insanlığa dönük saldırı. İnsani yardımların yoğun taşındığı bir alan. Orada silahlı bir faaliyet, bir muhalefet faaliyeti söz konusu değil. Bütün güvenlik birimlerimiz çalışıyorlar. Arkasında kimin olduğuna ilişkin gerekli araştırmaları yaptıktan sonra daha net bir tabloya ulaşacağız.”

KATKI BEKLİYORUZ

Davutoğlu, Almanya’da PKK’nın mali işler sorumlusuna soruşturma başlatılmasına ve Fransa’da 15 PKK’lının gözaltına alınmasına ilişkin de, “Teröre karşı yürütülen çalışmalar bizim için çok önemlidir. Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Hepimizin süreci desteklemesini, katkı sağlamasını bekliyoruz. Terör faaliyetlerinin lojistik ve mali faaliyetlerinin kesilmesi konusunda büyün müttefik ülkelerden destek bekliyoruz. Bütün ülkelerle temasımız sürüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇÖZÜMÜ DESTEKLİYORUZ

29 Nisan’da Kuveyt Emiri’nin Türkiye’ye yapacağı ziyarete hazırlık kapsamında Ankara’ya geldiğini belirten el-Sabah ise şunları söyledi:
“Kuveyt ve Türkiye arasında bölge konularına ilişkin büyük bir uyum söz konusudur. Baştan itibaren Kuveyt Suriye’de bir iç savaşın olmamasına özen göstermiştir. Gelecek Suriye’nin oluşturulması için ve Suriye’nin iç savaşa çekilmemesi için geçici bir siyasi dönemin gerçekleşmemesi gerekiyor. Suriye halkının üzerinde anlaşacağı çözümü destekliyoruz.”
 
 Davutoğlu: Önemli bir adım
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransa’nın, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik müzakerelerine uyguladığı blokajı kaldırma iradesinin önemli bir adım olduğunu söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu:

“Fransa Dışişleri Bakanı Laurant Fabius ile biraraya geldik. Fransa ile uzun zamandır bu konular üzerinde konuşuyorduk. Bugün Fransa daha önce benimsediği tutumu değiştirme kararı aldığını bize resmen bildirdi. Birlikte çalışmaya hazır olduklarını ve bugün için bir fasıl ileride diğer fasılların açılması için gerekli siyasi iradeye sahip olduklarını ifade ettiler. İnşallah 22. Fasıl bölgesel politikalar faslından başlamak üzere Fransa’nın blokajı altında olan diğer fasıllarında kademeli şekilde kaldıracağı inancını taşıyoruz. Fransa’dan güçlü mesajlar aldık. İnşallah Türkiye AB ilişkilerinde önümüzdeki dönemde bir ivme bekliyoruz. Beklenen bir adımdı. AB’de Akdeniz boyutunun güçlenmesi anlamında Türkiye’nin AB üyeliği sadece AB’ye değil Fransa-Türkiye ilişkilerine de katkı sağlayacak. Bugün itibariyle bir engelin aşıldığını söyleyebiliriz.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!