Samatya'da 'öldüren bendim' mesajı

Güncelleme Tarihi:

Samatyada öldüren bendim mesajı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2013 17:21

Tedirgin bir yaşam sürdüren Samatyalılar önceki gün yeni bir olayla sarsıldı.

Haberin Devamı

Samatya'da 85 yaşındaki Maritsa Küçük’ün öldürülmesi, 87 yaşındaki T.A. ile 83 yaşındaki Sultan Aykar’ın saldırıya uğraması ve bir Ermeni kadının kaçırılmaya çalışılmasıyla ilgili sır perdesi halen aralanamazken önceki gün ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Maritsa Küçük’ün hemen evinin yanındaki plastik kapı pencere dükkanına giren hırsız demir dolabın üzerine “Öldüren bendim” diye not düştü.  Hırsız kayıplara karışırken, polis yakalamak için çalışma başlattı.

Samatya son aylarda özellikle yaşlı Ermeni kadınlara yönelik saldırılarla gündeme geldi. Maritsa Küçük 7 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. 87 yaşındaki T.A evine girerek arkadan saldıran hırsızdan aldığı darbelerle sol gözünü kaybetti. Aynı şekilde saldırıya uğrayan Sultan Aykar da kör olma riski taşıyan sol gözünden ameliyat edildi.6 Ocak’ta da kiliseden evine dönerken 75 yaşındaki S.A iddiaya göre kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmak istendi.

Olayların basında yer almasının ardından saldırganın robot resmini belirleyerek sokakları mobese kameraları ile donatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırganı yakalamak için operasyon başlattı. Alınan önlemlere rağmen her köşe başında sivil polislerin beklediği Samatya’da önceki gün saat 10.00 sıralarında ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Kimliği belirsiz hırsız öldürülen Maritsa Küçük’ün İzci Türk sokaktaki evinin hemen yanındaki R.M’ye ait plastik kapı pencere dükkanını soydu.

R.M’ye ait kıyafetleri alan hırsız, demir dolabın üzerine de kalemle “Alsam iyi olurdu, çünkü para lazımdı bana. Az eşya aldım, öldüren bendim” diye not düştü. Dükkana geldikten sonra hırsız girdiğini fark ettiğini söyleyen R.M “Genelde kredi kartlarım ile paramı bu dolabın içerisine bırakırdım. O gün de bırakmadım.Soyulduğumu görünce hemen polisi aradım. Yazıları görünce şok oldum” dedi.

Haberin Devamı

Polis ekiplerinin dükkanın içinde saatlerce delil aradığını söyleyen R.M “Hırsız gündüz dükkana girmiş. Ben de anlam veremedim. İnsanlar olayların ardından tedirgin. Ben doğma büyüme Samatyalıyım. Maritsa Teyzeyi de yakından tanırdım. Onun üzüntüsünü hala üzerimden atamadım” diye konuştu. Olayla ilgili inceleme başlatıldığını söyleyen emniyet yetkilileri saldırganı yakalamak için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!