Sarayburnu'ndaki ceset onun çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sarayburnundaki ceset onun çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 03, 2013 00:00

Türkiye'de kaybolan ABD'li kadın Sarai Sierra'nın cesedi İstanbul Cankurtaran'da bulundu. Başına vurularak öldürüldüğü bilirtilen Sierra'nın cesedinin üzerinden sürücü belgesi çıktı.

Haberin Devamı

Sarayburnu'nda surların dibinde bu akşam bir kadın cesedi bulundu. Polis, MOBESE ve güvenlik kamelarını inceleyerek Sierra'nın yerini tespit etti. Çok sayıda polis ekibi, olay yerine sevk edildi.

Surların dibindeki dehlizin içinde bulunan ve başında yara olan cesedin üzerinde yapılan incelemede, 33 yaşındaki kayıp ABD'li Sierra'ya ait olduğu tespit edildi. Cesedin üzerinde ABD'li Sarai Sierra'ya ait bir sürücü belgesi çıktı.

Ä°ÅžTE SARAI SIERRA'NIN FOTOÄžRAFLARI

SARAI SIERRA INSTAGRAM'DA BU FOTOÄžRAFLARI PAYLAÅžTI

Polis 21 Ocak'tan beri Türkiye'de kayıp olan ABD'li Sarai Sierra'ya ait olduğu kesinleşen cesedin başına vurularak öldürüldükten sonra olay yerine bırakılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Cesedin yüksek bir yerden atıldığı da iddialar arasında.

Olay yerinde Cumhuriyet savcısı Hüseyin Kaplan'ın incelemeleri sürerken, olayla ilgili 11 şüphelinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

ABD'li Sarai Sierra'nın cesedi incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

MAFYA KURBANI OLABÄ°LÄ°R

Sarai Sierra’nın, uyuşturucu mafyası tarafından kurye olarak kullanılmak üzere kandırılmış olabileceği iddia edildi.

DEA’den emekli bir ajanın Hürriyet’e verdiği bilgiye göre; New York’ta belediye tarafından düşük gelirli ailere tahsis edilen bir dairede yaşayan Sierra’nın ilk defa pasaport çıkartıp, hiç tanımadığı insanların daveti ile İstanbul’a gitmesi, yıllardır Amerikalı ev kadınlarının peşinde olan uluslararası uyuşturucu mafyası tarafından kandırılmış olabileceğine işaret ediyor.

Sierra’nın yaklaşık 15 bin dolarlık bir harcama fişinin bulunması, sadece belediyede şoför olarak çalışan eşinin geliri ile sağlanamayacağı, uluslararası seyahatlerde gümrük kapılarında dikkat çekmeyen Amerikalı kadınların yıllardır mafia tarafından kullanıldığını belirten Amerikalı ajan, geçmişte Türk polisi ile birlikte yaptıkları operasyonlarda çok sayıda Amerikalı kadını başta İstanbul olmak üzere değişik Avrupa şehirlerinden ABD’ye uyuşturucu taşırken yakaldıklarını söyledi.

Emekli DEA ajanı, bu kadınların her seferde 10 bin dolar kazandıklarını ve yılda yaklaşık 15 defa bu şekilde kurye olarak kullanıldıklarını  belirtti. Razi CANİKLİGİL/NEW YORK


ABD'LÄ° KADININ CESEDÄ° BULUNDU / FOTO GALERÄ°

SARAI SIERRA’NIN CESEDİ SARAYBURNU’NDA BULUNDU

 

SON OLARAK BU FOTOÄžRAFI PAYLAÅžTI

Sarayburnundaki ceset onun çıktı

Sarai, ilk yurtdışı gezisini yaptığı İstanbul’a bir arkadaşıyla gelecekti. Ancak son dakikada arkadaşı vazgeçti. Fotoğraf tutkunu Sarai, Instagram’da en son 20 Ocak’ta Yeni Camii’de gün batımını görüntülediği fotoğrafı paylaşmıştı.

Ailesinin endişeli bir şekilde kendisinden haber almayı beklediği 33 yaşındaki Sierra, bir klinikte resepsiyonist olarak çalışıyordu. Üniversite eğitimine devam eden Sierra aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyordu.


Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!