İşte saldırıyı yapan canlı bomba

Güncelleme Tarihi:

İşte saldırıyı yapan canlı bomba
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2013 17:52

ABD Büyükelçiliği’ne bombalı saldırı düzenlediği açıklayan yasadışı DHKP-C örgütü üyesi Ecevit Şanlı’nın ismi ilk olan 1997’de Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Harbiye Orduevi’ne yapılan lav saldırılarında duyulmuştu.

Haberin Devamı

Saldırıların ardından yapılan operasyonlarda yakalanan örgüt üyeleri dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir tarafından basına gösterilmişti.

“Örgütün Silahlı Propaganda Birliği Ekip Komutanı (SPB) Zeynep Arıkan’ın 1995 yılında örgütün isteği ile yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine giderek 2 yıl teorik ve askeri eğitim gördüğü, 1997 yılının ilk aylarında Türkiye’ye dönerek Ecevit Şanlı ve Deniz Kurt’la, Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü binası ve Harbiye Orduevi’ne lav silahıyla saldırı eylemlerini gerçekleştirdiği açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Özdemir, militanların, ANAP, DYP, MHP il merkezleri, DYP ve MHP Ümraniye ilçe binalarına karşı eylem hazırlığında olduklarını, ayrıca karakollar ve İstanbul DGM’ye yönelik eylemler için de istihbarat çalışması yaptıklarını belirtti.

Çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan Zeynep Arıkan ile Ecevit şanlı hakkında idam cezası talep edildi. Şanlı, 2000 yılında F Tipi cezaevlerine karşı pek çok cezaevinde başlatılan açlık grevleri ve ölüm oruçlarına katıldı.

Ölüm oruçları başladığında Ümraniye Cezaevi’ndeydi. 19 Aralık Hayata Dönüş Operasyonu’nun ardından Kandıra F Tipi Cezaevi’ne kondu. Ölüm orucu eylemcilerinin ilk grubunda yer alan Şanlı, 2002 yılında Wernicke Korsakoff hastalığı tanısıyla cezaevinden şartlı olarak tahliye edildi.

İşte saldırıyı yapan canlı bomba
İşte saldırıyı yapan canlı bomba

12 Ağustos 1997 tarihli Hürriyet gazetesi

Haberin Devamı

KIRMIZI ŞORTLU NİŞANCILAR GÖREV BAŞINDA / FOTO GALERİ

ABD BÜYÜKELÇİSİ'NİN AÇIKLAMALARI / WEB TV

OLAY ANINI BÖYLE ANLATTI / WEB TV

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!