Bıraksınlar ecelle ölelim

Güncelleme Tarihi:

Bıraksınlar ecelle ölelim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2013 00:00

Son aylarda yaşlı Ermeni kadınlara yönelik peş peşe gelen saldırılar, Samatya sakinlerinin huzurunu kaçırdı. İstanbul Emniyeti ‘Her sokakta sivil polis var’ dese de, daha 3 gün önce, bu kez 83 yaşındaki Sultan Aykar, yüzü maskeli bir saldırganın kurbanı oldu. Aldığı darbelerle sol gözünü kaybetme riski bulunan Sultan Aykar, mahalledeki tekin olmayan ortamı şöyle özetledi: “Hepimiz korkuyoruz. İnsanlar birilerinin bizi öldürmesi yerine eceliyle ölmek istiyorlar.”

Haberin Devamı

İSTANBUL’un belki de en sakin semtlerinden biriydi, çoğunlukla Ermenilerin yaşadığı Samatya. Ancak geçtiğimiz aralık ayı başından bu yana semtte yaşananlar, korku filmlerini aratmıyor. Saldırganların hedefindeki kişiler, çoğunlukla yalnız yaşayan yaşlı Ermeni kadınlar. İşte, bir zaman kapıların bile kilitlenmediği Samatya’da yaşananların özeti:
Aralık ayı başında ilk olarak, 87 yaşındaki T.A. evine girmek üzereyken arkasından gelen bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırgan T.A.’yı yumrukladı ve boğazını sıktı. Saldırgan T.A.’nın ziynet eşyalarını alarak kayıplara karıştı. Yoğun bakımda tedavi gören T.A. bir gözünü kaybetti.

7 KEZ BIÇAKLADI

Kısa süre sonra, Samatya’nın en eski sakinlerinden, ‘Bakkal Maritsa’ olarak tanınan 85 yaşındaki Maritsa Küçük, 28 Aralık 2012’de evinde öldürüldü. Cesedini oğlunun bulduğu yaşlı kadının 7 defa göğsünden bıçaklandığı ve boğazının kesildiği belirlendi. 7 bıçak darbesinin, yaşlı Maritsa Küçük’ün göğsünde haç şekli oluşturduğu söylentisi yayıldı. Bu iddiayı yalanlayan polis, Küçük’ün de ziynet eşyalarının çalındığını belirledi. Maritsa Küçük’ün ölümünün ardından Ermeni cemaati arasında, saldırıların özellikle kendilerine yönelik yapıldığı konuşuluyordu. Herkes tedirgindi. Polis saldırıların münferit olduğunu, cinayeti işleyenlerin kısa süre sonra yakalanacağını söyledi.

Haberin Devamı

AYİN DÖNÜŞÜ SALDIRI

Ardından, 6 Ocak 2013’teki Surp Dzınunt (Kutsal Doğuş ve Beliriş) ayinine katılmak için Surp Kevork Kilisesi’ne giden yaşlı bir kadın, 3 kişi tarafından otomobille kaçırılmak istendi. Kadını götürmeye çalışanlar, “Size yardım edeceğiz” demişlerdi. Kiliseden çıkan cemaat, 3 kişiye müdahale etmek için otomobile doğru koştu. Saldırganlar kaçtı. Bu olay sonrası emniyet yetkilileri önlemleri daha da artırdıklarını duyurdu.

SOKAĞA ÇIKAMIYORUZ

Saldırılar halen münferitti, tedirgin olmaya gerek yoktu. Ancak 22 Ocak 2013’te, her sokakta sivil polisler olmasına rağmen, 83 yaşındaki Sultan Aykar, son saldırının hedefi oldu. Saat 17.00 sıralarıydı. Nasılsa hiç kimseye görünmeden Sultan Aykar’ın ardından, oturduğu apartmana giren yüzü maskeli saldırgan, önce kadının kafasına ardından da yüzüne peş peşe vurmaya başladı. Çığlıkları üzerine koşarak kaçan saldırgan ortadan kaybolurken, hastaneye kaldırılan Aykar’ın gözlük camı batan sol gözü ameliyat edildi. Sultan Aykar, yaşadığı dehşeti, şöyle anlattı: “Tam eve girecekken arkamdan biri vurdu. Kapının eşiğine düştüm. Üzerime oturdu ve yüzüme yumruk atmaya başladı. Yüzü maskeli, baştan aşağı siyah giyimliydi. Bu kaçıncı olay. Sokağa çıkamaz olduk. Polisin bir an önce yakalamasını istiyoruz. İnsanlar birilerinin bizi öldürmesi yerine eceliyle ölmek istiyorlar.”

Haberin Devamı

KONUŞMAYIN TALİMATI

Korktuğu için adının yazılmasını istemeyen Sultan Aykar’ın kızı ise saldırıların hep yaşlı Ermeni kadınlara yönelik olduğuna dikkat çekerek, “Son yaşanan olaylar nedeniyle çok tedirgindik. Hergün annemi dikkatli olması konusunda uyarıyordum. Saldırgan çantasını almakla da uğraşmamış. Böyle devam ederse Samatya’daki
Ermeniler sokağa çıkamaz hale gelecek. Zaten şu an bile bırakın yaşlıları gençler de hava karardıktan sonra sokağa çıkamıyor” diyor.Samatyalılar son olaydan sonra yabancılara hep şüpheli gözüyle bakıyor. Üstelik konuşmamak için de ağız birliği etmiş gibiler. Samatya sakinlerinden biri, neden konuşmadıklarını çok merak ettiğimizi söyleyince, “Emniyet herkese sakın konuşmayın diye tembihledi” diye aralıyor sırrın kapısını.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!