Saldırgan tek kişi

Güncelleme Tarihi:

Saldırgan tek kişi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2013 00:24

İSTANBUL’da gasp amacıyla 1 yaşlı kadınının öldürülmesi ve 4’nün yaralanması olayının gerçekleştiren kişinin aynı saldırgan olduğu tespit edildi. Polis güvenlik kameraları ve görgü tanıklarının ifadelerini kullanarak eşkalini tespit ettiği şüpheliyi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

Haberin Devamı

İstanbul’da yalnız yaşayan yaşlı kadınlara yönelik ilk saldırı Şişli’de 17 Aralık 2012 tarihinde gerçekleşmişti. Olayda saldırıya uğrayan 80 yaşındaki Vehbiye Çeliker’, elektrikçi olduğunu söyleyerek evine giren bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırı sonucu hırsızlığa engel olmak isteyen kadının boğazı falçatayla kesildi. Yaşlı kadın hastanede tedavi altına alınırken diğer saldırgan bir şey alamadan olay yerinden kaçtı.

Bu olaydan sonra 28 Aralık 2012 tarihinde Samatya’da oturan Maritsa Küçük (85), tek başına yaşadığı evinde vahşice öldürüldü. Darp edildikten sonra vücuduna aldığı bıçak darbeleri sonucunda yaşamını yitiren Maritsa Küçük’ün üzerindeki ziynet eşyalarının alındığı tespit edildi.

Polis olaylarla ilgili çalışırken bu kez Fatih’de 87 yaşındaki T.A.’da yanlız yaşadığı dairesine girdiği sırada bir kişinin saldırısına uğradı. Bıçaklı saldırıya uğrayan yaşlı kadının üzerindeki ziynet eşyaları çalındı.Saldırı sonucu yaşlı kadın,hastaneye kaldırıldı ve bir süre yoğun bakım serviside tedavi gördü. Önceki akşam bu kez Sultan Aykar adlı kadın da evine girerken bıçaklı saldırıya uğradı. Komşuların yetişmesi üzerine bir şey alamayan zanlı kaçarken, Sultan Aykar olaydan yaralı olarak kurtuldu. Aynı bölgede ismi açıklanmayan bir kadınındaha gasp amaçlı saldırı sonucu yaralandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Polis birbiri ardına meydana gelen bu olaylar üzerine başlattığı soruşturmada güvenlik kameraları ve görgü tanıklarının ifadelerine göre şüphelinin eşkalini belirledi. Yapılan inceleme sonucu olayların hepsinin aynı kişi tarafından yapıldığı tespit edildi.

Bu gelişme üzerine saldırıların gerçekleştiği bölgelerde güven timleri sayısı artırıldı. Olayla ilgili yapılan çalışmalarda polis saldırganı yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!