En kritik dönemece en güvendikleri ile giriyor

Güncelleme Tarihi:

En kritik dönemece en güvendikleri ile giriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2013 20:06

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı sınırlı kabine değişikliğinin zamanlaması büyük önem taşıyor. Türkiye 2014 yılında önce yerel seçimleri, ardından da Cumhurbaşkanlığı seçimini yapacak. Başbakan Erdoğan da, kendi siyasi geleceği açısından büyük önem taşıyan bu iki seçime, yanında en güvendiği isimleri kabineye alarak girmeyi tercih etti.

Haberin Devamı

Bakanlık görevine getirilen Nabi Avcı, Ömer Çelik ve Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan'a çok yakın isimler. Nabi Avcı ve Ömer Çelik, Başbakanlığının ilk günlerinden itibaren hep Erdoğan'ın iç kabinesinde yer aldılar. İmam Hatip Lisesi'nden sınıf arkadaşı Müezzinoğlu ise, Erdoğan'ın siyasi kariyerinde büyük önem taşıyan İstanbul'daki AK Parti örgütünü emanet ettiği isim.

/images/100/0x0/55eb622df018fbb8f8bd9840

Muammer Güler de İstanbul Valiliği sırasında Başbakan Erdoğan'la çok uyumlu çalışarak dikkat çeken isimlerden. Ayrıca Güler'in İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesini de, halen devam eden İmralı sürecine bağlamak mümkün. Güler, İstanbul Valiliği sonrasında, terörle sadece silahla değil, reformlarla da mücadeleyi koordine etmek amacıyla kurulan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'na getirilmişti. Bu görevi sırasında da, özellikle sorunun güvenlik ayağından çok, Güneydoğu halkının kazanılması konusunda yaptığı çalışmalarla dikkati çekmişti. Şimdi bu kritik dönemde İçişleri Bakanlığı'na atanması, hem teşkilatı iyi tanımasına, hem de Kürt sorununun çözümü konusunda Başbakan'ın ağırlık verdiği görüşme sürecine bağlanabilir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!