Aydın Doğan: İçim yanıyor, hiç aklımıza gelmedi

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğan: İçim yanıyor, hiç aklımıza gelmedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2013 19:25

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mehmet Ali Birand'ın ölümüyle ilgili konuştu.

Haberin Devamı

Aydın Doğan, Birand’ın yeri doldurumayacak bir haberci olduğunu belirterek, “Eğer önemli bir haber varsa, onda her türlü riski alırdı, hayatı pahasına dahi olsa, mutlak haberin peşine koşardı. Büyük bir ustayı kaybettik. Bana göre Türk basını ve Türk habercileri, gençler, Mehmet Ali’yi hep örnek alacaklar” dedi.

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand’ın ölüm haberi sonrası Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan TRT Haber’in canlı yayınına bağlanarak, duygularını paylaştı. Birand’ın yeri doldurulamayacak bir haberci olduğunu vurgulayan Doğan şöyle konuştu:

“Rahmetli Mehmet Ali, benim değerli bir arkadaşımdı. Uzul yıllar beraber çalıştık. Zaman zaman yöneticilik yaptı. Yeri kolay kolay doldurulamayacak bir haberciydi. Haber yapmak için alamayacağı hiçbir risk yoktu. Eğer önemli bir haber varsa, onda her türlü riski alırdı, hayatı pahasına dahi olsa, mutlak haberin peşine koşardı. Büyük bir ustayı kaybettik. Bana göre Türk basını ve Türk habercileri, gençler, Mehmet Ali'yi hep örnek alacaklar. Izdırabım büyük, ölümü çok ani oldu. Nur içinde yatsın. Bütün ailesine, Doğan Grubu çalışanlarına başsağlığı diliyorum. Emir yüksek yerden geldi, yapabileceğimiz bir şey yok. Dualarımız Mehmet Ali ile.”

Haberin Devamı

Birand'ın başarılı çalışmalara imza attığını belirten Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mehmet Ali çok güvendiğim bir arkadaştı. TRT’de Demir Kırat’ı yaptığı zaman Milliyet gazetesiyle onun bazı masraflarını müşterek yapmıştık. Günlerce uyumadığını biliyorum, müthiş bir eser meydana getirmişti. Hala ben Demir Kırat belgeseli ve onun gibi yaptığı birçok belgeseli hala izlerim. Yerini dolduramayız. Mehmet Ali için, günlerce konuşabilirim, kitaplar yazabilirim. Çok yakın çalıştık.”

Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı: Birand, mesleğine tutkuyla sarılan müthiş bir gazeteciydi, duayendi. Ayrıca çok renkli, esprili ve cesurdu. Onu çok özleyeceğiz.

ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI / WEB TV

Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ
:   Çok üzgünüm tabi, binlerce belki milyonlarca insan gibi. Çok uzun yıllar birlikte çalıştık, hiç büyük bir kırgınlığımız olmadı. Bence çok iyi bir gazeteciydi, hep hayat doluydu, bu hastalığında da hep pozitif doluydu. Gerçekten atlatacağına inanıyordum. Sadece çalışma arkadaşım değil, bir dostumdu da.

UMUR BİRAND BABASININ ÖLÜM HABERİNİ BÖYLE DUYURDU / WEB TV

Haberin Devamı

MEHMET ALİ BİRAND HAYATINI KAYBETTİ / WEB TV

DOSTLARI MEHMET ALİ BİRAND'I ANLATTI / WEB TV


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!