Demirtaş'tan Hüseyin Çelik'e tepki

Güncelleme Tarihi:

Demirtaştan Hüseyin Çelike tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 12:54

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in Paris’te öldürülen üç PKK’lıyla ilgili olarak ‘örgüt içi infaz olabilir’ değerlendirmesine BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş’tan cevap geldi.

Haberin Devamı

Demirtaş, twitter hesabı üzerinden takipçileriyle şu mesajları paylaştı:

“Hassas sürece binaen AKP Paris’teki katliamın aydınlatılması için Fransa nezdinde girişimde bulunacağına, örgüt içi infazdır deyip kapatıyor.

Bu tutuma karşı şunu soruyorum o halde; bu açıklamayı yapanların bizzat bu katliamı planlamadığını nerden biliyoruz, telaşınız bundan mı yoksa.”

DEMİRTAŞ VE KIŞANAK PARİS'E GİDİYOR

Bu arada BDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın Fransa hükümeti nezdinde girişimlerde bulunmak ve cenazeye katılmak üzere Paris'e gitmeye hazırlandığı belirtildi.

ÇELİK: "PKK'NIN KENDİ İÇ HESAPLAŞMASI GİBİ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Çelik konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada, "PKK'nın kendi iç hesaplaşması gibi. Örgüt içinde benzerlerini daha önce gördük" demişti.

Çelik, "PKK’nın kendi içinde infazlar yaptığı bilinen bir şey. Kesin bir şey söylemek için bekleyip görmek lazım. PKK bir tane midir bundan emin değilim. PKK içinde farklı güçlere taşeronluk yapan gruplar olduğunu PKK’ya yakından tanıyan isimler de kabul ediyor. Bu süreci provoke etmek isteyenler olabilir. Herkes teyakkuz halinde çok dikkatli olmalı" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!