Bahçeli: TSK'nın açıklamasına saygı duymak gerekir

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: TSKnın açıklamasına saygı duymak gerekir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2013 15:22

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Balyoz Davası” olarak bilinen davanın tüm delillerinin asıllarının Genelkurmay Başkanlığı'nda bulunduğu iddialarıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayla ilgili “Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması resmi bir kurumun açıklamasıdır, ona saygı duymak gerekir” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, açılışı TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından gerçekleştirilen Parlamenterler Derneği'ni ziyaret etti.
Dernek Başkanı eski milletvekili Ahmet Bukan'dan bilgi alan Bahçeli, dernek binasını da gezdi.

Derneğin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Bahçeli, “Parlamento içerisinde ve dışarda bulunan arkadaşlarımızın tekrar, birlik beraberliklerini devam ettirecekleri, Türkiye ve dünya gündemi üzerinde görüş alış verişinde bulunacak bir zemin olmuş. Kurucularını tebrik ediyorum” dedi.

Gazetecilerin, dernek binasında bulunan ve kendisinin de incelediği fotoğrafların sorulması üzerine Bahçeli, “Fotoğraflarda bütün kesimleri dikkate almışlar, demokrasinin güzel bir örneğini sergilemişler” ifadesini kullandı.

“Sivil toplum kuruluşlarının başlattığı bir diyalog çözümü var. Bu konuda önümüzdeki günlerde partinizden ve sizden randevu beklentisi var. Sizden randevu istenmesi durumunda, tepkiniz ne olur?” sorusu üzerine de Bahçeli, “Gelecek olan STK'ların niteliğine bakarız. PKK'nın yandaşı kuruluşlarla görüşmemiz mümkün olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Bahçeli, “Balyoz Davası” olarak bilinen davanın tüm delillerinin asıllarının Genelkurmay Başkanlığı'nda bulunduğu iddialarıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamanın sorulması üzerine, “Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasını kabul etmek gerekir. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması resmi bir kurumun açıklamasıdır, ona saygı duymak gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!