Diyanet-Sen: "Yılbaşı kutlaması kültürümüzde yok"

Güncelleme Tarihi:

Diyanet-Sen: Yılbaşı kutlaması kültürümüzde yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2012 15:19

TÜRKİYE Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Adana Şube Başkanı Mustafa Ünaldı, İslam dininde ve Türk kültüründe yılbaşı kutlamalarının yerinin olmadığını söyledi.

Ünaldı, "Yılbaşı kutlamaları sadece eğlence, kumar ve alkol sektörünün yüzünü güldürmektedir. Bunların kurduğu tuzağa hiçbir Müslüman kardeşimiz düşmemelidir" dedi.

Yazılı açıklama yapan Ünaldı, 2012 yılının dünyanın bir çok bölgesinde ölüm ve acılara neden olduğunu, yeni yılda kardeşliğin, dostluğun ve barışın hüküm sürmesini dilediğini belirtirken, yılbaşı kutlamalarının dış güçlerin ekonomik ve kültürel sömürü aracı olduğunu kaydetti. Hıristiyanlar’ın Hz. İsa’nın doğumunu Noel Bayramı olarak kutladığını anlatan Ünaldı, şunları söyledi:

"Dünya’nın birçok coğrafyasında Miladi yılın bitimi ve Noel kutlanmaktadır. Bu kutlamaların İslam dini ve Türk kültüründe yeri yoktur. Hz. İsa, her Müslüman’ın iman ettiği büyük bir peygamberdir. Böyle bir peygamberin doğum gününü dansözlerin raksı, alkol sınırlarını aşmış sarhoşların naraları, kesilen çam ağaçları ve rezalet sınırlarını aşmış manzaralarla kutlamamalıyız. ’Hakkın gelip, batılın zail olduğu’ ayeti ile de ifade bulan ve Mekke’nin fethine rastlayan bu geceyi dinimize, inancımıza ve yaşam tarzımıza uygun kutlayalım. Yılın bitimini ömürden giden, kaybolan zaman sermayesi olarak görmeli ve muhasebesini yapmalıyız."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!