Aşırı ilgi beklentisi rezervasyonları iptal ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Aşırı ilgi beklentisi rezervasyonları iptal ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2012 12:52

Bir Maya takvimine dayanan inanışın yarattığı ilgiyle 21 Aralık'ta on binlerce ziyaretçi ağırlaması beklenen Şirince'de, aşırı ilgi beklentisinin yarattığı endişe nedeniyle yapılan birçok rezervasyonun iptal edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Şirince'deki konaklama tesisleri, köyün tarihinin en kalabalık ziyaretçi sayısına ulaşması beklenen 21 Aralık'a hayal kırıklığı ile girdi.
Köyde, aşırı ilgi nedeniyle kaos ortamı yaşanabileceği yönündeki endişeler, köydeki pansiyon ve butik otel işletmelerinde yaptırılan rezervasyonların iptal edilmesine yol açtı.

Şirince Kırkınca Konakları sahibi İlkan Gülgün, 21 Aralık'a sayılı günler kala rezervasyon iptalleri aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Aşırı izdiham olacak diye rezervasyon iptalleri oldu. Daha önceden 3 gün, 10 gün rezervasyon yaptırıp, paralarını dahi veren kişiler, bir sıkıntı olur mu endişesiyle rezervasyonlarını iptal ettirdi. Medyanın kaos söylemleri, bazı şeyleri şişirmesi bunda etkili oldu. Telefonlarla müşterilerimize ulaşarak bunların gerçeği yansıtmadığını, 40-50 bin kişinin Şirince'ye gelemeyeceğini söyledik. Ancak, son bir iki gün içerisinde rezervasyonlarımızı yeniden toplamaya çalıştık.”

Olumlu etki tersine döndü

Şirince Erdem Konakları İşletme Müdürü Mustafa Yıldırdı ise 21 Aralık söylemlerini ilk başta köy için olumlu etki yaptığını, son haftalardaki “kaos ortamı” söylentileri ile bunun tersine döndüğünü ifade ederek, şunları söyledi:
“21 Aralık olayı bizim için ilk başta çok pozitifti, yoğun rezervasyonlar almıştık. Fakat son 1 haftada sabah akşam medyada, 'Şirince'de bir kaos ortamı olacağı' şeklindeki yayınlar bize zarar verdi. Şirince'nin altyapısının bunlara uygun olmayacağı, kaldıramayacağı işlendi. Rezervasyonlarda iptaller aldık. Ücretini ödeyenler dahi rezervasyonlarını iptal ettirdi. İnsanlar kaos ortamına girmek istemediler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!