'Öldürüldü' paranoyasını bırakın

Güncelleme Tarihi:

Öldürüldü paranoyasını bırakın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2012 17:44

Bugün saat 13.00’te burada şunları yazmıştım:

Haberin Devamı

“Adli Tıp raporuyla iki konu kesinleşti:

1- Özal’ın ölümü zehirden değil. Vücudunda bulunan toksik maddeler, o yaştaki insanlarda bulunabilecek normal sınırlar içinde… Buna göre artık zehirlendi iddiasını bırakmak lazım. Haa, öldürdükten sonra vücuttan kayboluveren bir zehir varsa, bunun ispatı ve Özal’a verildiği konusunda deliller gerekir. Böyle bir delil de yok.

2- Adli Tıp, zehirden ölmeyen merhum Turgut Özal’ın neden öldüğünü tespit edemedi. Bu, Adli Tıp kurumunun yetersizliğinden, kafa karışıklığından falan değil. Mesela kalpten öldüyse ve ne bileyim, mesela iç kanama falan gibi fizyolojik bir sebepten öldüyse, bunu ancak ölümden hemen sonra otopsiyle tespit etmek mümkündü. Aradan yirmi yıla yakın zaman geçtikten ve cesetteki çürüme sebebiyle bu gibi fizyolojik bulgular artık yok olduğundan bunu tespit imkansız.
Netice: Adli Raporu çerçevesinde, Özal zehirlenerek öldürülmedi, vadesiyle öldü!..”

Haberin Devamı

Sonra, aradan dört saat geçti ve 17.00’da Ankara Savcılığı Adli Tıp Raporunun sonuç bölümünü açıkladı: Özay’ın vücudunda bulunan zehirler, o yaştaki sağlıklı insanlarda bulunabilecek dozdadır; ölüm sebebi zehirlenme değildir.

Özal öldüğünde otopsi yapılmadığı için, “kan, idrar ve doku örnekleri gibi materyaller” de elde bulunmadığında, fizyolojik ölüm sebebi tespit edilememiştir.
Netice: Özal öldürülmedi, fizyolojik sebebi bugün tespit edilemeyen bir fizyolojik sebeple, doğal ölümle vefat etti.
Artık bu paranoyak “öldürüldü” edebiyatını bırakmak gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!