Kamu silah peşinde onların canı Glock'da

Güncelleme Tarihi:

Kamu silah peşinde onların canı Glockda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2012 00:00

Yargıya indirimli Glock satışından sonra Kaçakçılık ve Organize’deki polislere de aynı tip silah dağıtıldı. Yetmedi. Bu kez bir polis ‘Bize niye yok’ diye dava açtı.

Haberin Devamı

ADALET Bakanlığı’nın yargıya ucuz silah sağlamasının ardından İçişleri Bakanlığı da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) birimlerinde görevli 7 bin 500 polise piyasa fiyatının çok altında 750 dolara indirimli glock tabanca dağıtımına başladı. Avusturya yapımı GEN-4 (son nesil) Glock 19 ve Glock 26 model tabancalar, “Görev süresince ikinci şahıslara devredilmemesi” şartıyla, bir adetle sınırlı veriliyor. Parası ise peşin ödeniyor.

‘EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI’

Sadece KOM’da çalışanlara bu hakkın tanıması tartışma yarattı ve olay mahkemeye taşındı. Antalya KOM Narkotik Büro Amirliği’nde görev yaparken, polis merkez amirliğine atanan Mehmet Kocadağ, Ankara 7’nci İdare Mahkemesi’nde İçişleri Bakanlığı aleyhine dava açtı. Susurluk kazasında ölen emniyet müdür yardımcısı Hüseyin Kocadağ’ın yeğeni olan Mehmet Kocadağ, uygulamanın anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu için iptalini ve yürütmesinin durdurulmasını istedi.

‘TEŞKİLAT KIRILDI BU İŞE’

Dilekçede, işlemin teşkilatta kırgınlık yarattığı, polisler arasında ayrımcılık yapıldığı öne sürülerek şöyle denildi: Tüm polislerin KOM’da görevli personel kadar sevenleri ve sevdikleri vardır; canları da KOM birim personeli kadar değerlidir. ”

Haberin Devamı

5 bin dolarlık silah 750 dolara

20 MART’ta Emniyet 80 il emniyetine yazı gönderdi. KOM’culara indirimli glock satışı onayı alındığı sayı tespiti için 29 Mart’a kadar liste gönderilmesi istendi. Silahların son nesil üretimi olduğu  vurgulanan yazıda, iki modelin de 750 dolara satılacağı belirtildi. Glock 19 model tabanca ile birlikte standart 15 mermi kapasiteli üç adet, Glock 26 model tabanca ile birlikte iki adet 15’lik ve bir adet 12’lik olmak üzere toplam üç adet şarjör verileceği kaydedildi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!