Aşırı yağışa dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Aşırı yağışa dikkat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2012 00:00

Tüm Türkiye bu akşamdan itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Sıcaklık daha da azalacak. Meteoroloji aşırı yağış, sel, soğuk ve hortuma karşı uyarıda bulundu. Yarın kötü hava şartlarından dolayı deniz ve kara ulaşamında da aksaklıklar yaşanabilir.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE BEÅž GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°Nİ       Â

Meteroloji'nin yaptığı uyarıda, "Bu gece saatlerinden itibaren Ege'de fırtına (40-60 km/s, Kuzey Ege'de 60-80 km/s), Marmara'nın batısında kuvvetli (30-50 km/s) esecek güneyli rüzgarla birlikte saÄŸanak ve yer yer gökgürültülü saÄŸanak ÅŸeklinde görülecek yağışların, yarın (09.12.2012 Pazar) sabah saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer ÅŸiddetli (50-75 yer yer 76-100 kg/metrekare), Ä°zmir, MuÄŸla, Aydın, Manisa, Balıkesir ile zamanla Edirne, Kırklareli, TekirdaÄŸ, Ä°stanbul ve Antalya çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması beklendiÄŸinden yaÅŸanabilecek olumsuz ÅŸartlara karşı (Yerel su baskını, ani sel, taÅŸkın, yıldırım, deniz ve kara ulaşımda aksamalar, yerel hortum oluÅŸumu, lodos kaynaklı soba ve baca gazı zehirlenmesi vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.      Â

Haberin Devamı

AVRUPA BEYAZA BÜRÜNDÜ / FOTO ANALİZ

HORTUM UYARISI DA YAPILDI

Meteoroloji internet sitesinden yaptığı uyarıda, yerel hortum oluşumu ve lodos kaynaklı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde kar ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışlar, özellikle bu gece saatlerinde kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte Kıyı Ege ile Muğla ve Çanakkale çevrelerinde etkili (20-50 kg/metrekare) olacak.

KARTEPE'DE KAR KALINLIÄžI

Kocaeli'nin Güneydoğusunda yer alan Samanlı Dağları'nın en yüksek noktası Kartepe'de, kar kalınlığı 53 santimetreye ulaştı.

Samanlı Dağları'nın bin 640 rakımıyla en yüksek tepesi olan ve kayak merkezlerinin de yer aldığı Kartepe'de, gün boyu etkili olan kar yağışıyla kar kalınlığı 53 santimetreyi buldu.

Kayak tesislerinin de bulunduğu otelde doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

Haberin Devamı

Tesislerdeki 14 kayak pistinin henüz açılmadığı, kar kalınlığının 80-90 santimetreye ulaşması halinde bu pistlerin hizmete gireceği bildirildi.

Kartepe'deki tesislere gelen müşteriler ise kızaklarla karın keyfini çıkarıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, yolun kapanmaması için bölgede küreme çalışması yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!