Oğlumu da getirin

Güncelleme Tarihi:

Oğlumu da getirin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2012 00:00

Ağustos ayında Suriye’de kaçırılan ABD’li gazeteci Austin Tice’nin ailesi, Cüneyt Ünal’ın Türkiye’ye getirilmesinin ardından CHP’den kendi oğulları için de devreye girmesini istedi. Aile, yakın zamanda Türkiye’ye gelmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

SURİYE’de görev yaparken kaçırılan ve kendisinden 4 aydır haber alınamayan ABD’li serbest gazeteci Austin Tice’ın ailesi, CHP ile temasa geçti. 31 yaşındaki gazeteci Austin Tice, ağustos ayında Suriye’de kaçırılmıştı. Tice’ın hayatta olduğuna dair tek kanıt ise eylül ayında gözleri bağlanmış halde silahlı askerlerce yürütüldüğü görüntüleri. CNN Türk’ün haberine göre Anne Debra Tice ve baba Marc Tice, Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü aracılığıyla önce CHP Grup Basın Danışmanı Ali Öztunç, ardından da CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile temasa geçti. Cüneyt Ünal’ı kurtaran CHP heyetinin, oğulları için de yardımcı olmasını isteyen aile, yakın zamanda bu taleplerini doğrudan iletmek için Türkiye’ye gelmeyi planlıyor.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün CHP’li vekillerce Suriye devlet güçlerinin elinden alınarak Türkiye’ye getirilen gazeteci Cüneyt Ünal’ın babası Hikmet, annesi Arife ve kardeşlerini parti genel merkezinde kabul etti. Görüşmenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Terör örgütü mensupları ve liderleri silah bırakırsa, başka ülkelere gidebilirler” yönündeki açıklamasına, “Biz terörün sonlanmasını isteriz. Silah bırakıp, başka bir ülkede gidip normal yaşantılarını sürdürürlerse bundan da ayrıca memnunluk duyarız” sözleriyle destek verdi.

Haberin Devamı

BAŞKANLIK İSTENMİYOR

CHP Lideri, başkanlık sistemine ilişkin soruları da şöyle yanıtladı: “Yapay tartışmaların peşinden koşmaktansa, bu ülkedeki işsizliği, kameraman Cüneyt’in işsizlik sorununu konuşalım. Son yapılan kamuoyu anketleri de başkanlık sistemini halkın istemediğini gösteriyor zaten.” Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç

/images/100/0x0/55eb4258f018fbb8f8b598b5
ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasındaki “taciz” tartışması için de şunları söyledi: “Gensoruya muhatap olan bir bakanın, kendisine sorulan soruları yanıtlamak yerine, oradan kaçarak grup başkanvekili hakkında düzenlenen bir fezlekeyi gündeme getirmesi, suçluluğunu kabul etmesi anlamına gelir. İnce ‘Kaldırın dokunulmazlığımı’ diyor. Gönül isterdi ki Arınç, kendisine yönelik iddiaları Meclis kürsüsüne çıkıp yanıtlasın.”

Haberin Devamı

TEŞEKKÜR ZİYARETİ

SURİYE’de üç aya yakın tutsak kaldıktan sonra CHP heyetine teslim edilen gazeteci Cüneyt Ünal’ın babası Hikmet Ünal, annesi Arife Ünal, kardeşi Canan Ünal Akdere, erkek kardeşi Cumhur Ünal, Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti. Görüşmeye CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz da katıldı. Anne Ünal’ın, Kılıçdaroğlu’na yaprak sarması getirdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!