22 madde geçecek

Güncelleme Tarihi:

22 madde geçecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 01:28

Başbakan Erdoğan, HSYK teklifini geri çekmelerinin söz konusu olmadığını belirterek, “Adalet Akademisi ile ilgili 22 maddeyi Genel Kurul’dan geçirmekte kararlıyız, geçireceğiz. Onun dışındaki birkaç maddeyi donduracağız” dedi. Cumayı Beştepe Hisarcıklıoğlu Camisi’nde kılan Erdoğan, çıkışta gazetecilere şunları söyledi:

Haberin Devamı

GERİ ÇEKMEYECEĞİZ

“HSYK’yı geri çekmek gibi bir şey söz konusu değil. Arzu ederdik ki HSYK ile ilgili bu düzenleme anayasal düzenleme olsun. Muhalefete gerekli çağrımı yaptım. Grup başkanvekili arkadaşlarım gidip ziyaret de ettiler. Ne yapılıp yapılmaması gerektiğini anlattılar. Ama oradan olumlu bir netice gelmedi. Şimdi Genel Kurul’dayız. Dün de arzu edilmeyen bazı durumlar oldu. Orada da çalışmalar kararlılıkla devam ediyor.

‘ÇEKİN’ TALEBİ YOK

Adalet Akademisi ile ilgili 22 maddeyi Genel Kurul’dan geçirmekte kararlıyız, geçireceğiz. Şu anda ağırlıklı olarak Adalet Akademisi ile ilgili kısmı tamamlayacağız. Belki buna birkaç maddede eklenir. Bunların dışındaki kısmı şimdilik donduracağız, ama ileride herhangi bir gereklilik olursa tekrar Genel Kurul’a getirebiliriz. Cumhurbaşkanı ile de müzakere ettik. Kendisinin ‘çekin’ diye bir talebi yok.”

EMİRLE İŞ YAPMAM

Haberin Devamı

Erdoğan, AK Parti Ankara Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda HSYK ile alakalı dünkü olaylardan sonra akşam arkadaşlarına “Biz, Adalet Akademisi ile ilgili kısmı Meclis’ten geçirelim, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile olan kısmı şimdilik kaydıyla donduralım” dediğini anlattı. Başbakan Erdoğan, yerel seçimler nedeniyle 1 Mart’tan itibaren Meclis’te çalışmaların duracağını, sadece Adalet Akademisi ile ilgili kısımla 1-2 maddenin buna ilave edilerek çıkarılacağını belirtti. Başbakan Erdoğan, bazılarının “bir yerden emir mi aldın” dediğini anımsatarak, “Kusura bakmayın, Tayyip Erdoğan emirle iş yapmaz, bunu bilmenizi istiyorum. Kimsenin emriyle iş yapmam, bu benim karakterime, yapıma terstir. Bizimle ancak müzakere yapılır, ondan sonra ortak karar verilir. Biz aldığımız kararları istişareyle alırız, emirler de bunu değiştirmez. Öyle gazetelerde, bazı köşe kapanların, köşe kapmaca oynayanların yazdıkları yazı, AK Parti iktidarına da yön vermez” dedi.

AK PARTİ ŞAMAR OĞLANI DEĞİL

Erdoğan, Meclis’teki yumruklaşmaya ilişkin ise “Kardeşlerim siz bu ülkenin başbakanına bakanlarına bu ülkenin bu insanlarının ailelerine varıncaya kadar her türlü hakareti yapacaksınız, bu tür hakaretlere karşı, oradaki AK Parti grubu kusura bakmayın biraz açık konuşacağım ama herhalde şamar oğlanı değil. Onlar da bir yere kadar sabır sabır sabır ondan sonra da dayanılmıyor, tahammülün de sınırı var, bizim de onurumuz haysiyetimiz var diye gereğini yapıyor” açıklamasını yaptı.

Ey CHP Genel Müdürü pazara kadar açıkla

BAŞBAKAN Erdoğan, partisinin Ankara ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, CHP’ye Sarıgül konusunda rest çekti. Erdoğan şöyle dedi: “Yolsuzluk konusunda bu kadar hassasiyetiniz var madem İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı yapacak başka isim bulanamadınız mı ya. Ey CHP’nin Genel Müdürü o klasöre elini koyarak durduğunuz pozun var ya, İstanbul’a aday gösterdiğiniz şahsın yolsuzluk dosyasıydı. Sana pazar gününe kadar müsaade eğer pazar gününe kadar sen İstanbul adayınla alakalı o yolsuzluk klasörünü açıklamazsan, ben CHP’nin özet raporunu kendim açıklayacağım. Ve benim oğlumla alakalı söylediğin şeylerde de eğer namusluysan, şerefliysen kalk belgelerini ortaya koy. Benim oğlumu hiçbir zaman bu tür işlere karıştıramazsınız. Zaten sen kendi genel başkanına eğer o kaset olayını yapmamış olsaydın, bugün zaten burada değildin. Sayın Baykal’a bu tezgaha kuranın kimler olduğu ortaya çıkıyor zaten. Demek ki paralel kasetçiler de var arada.”

İHRAÇ DOSYASI

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de, Sarıgül’ün 2005’te CHP’den ihraç edilmesine yola çan MYK raporuna dikkat çekerek, “Rapor haline getirilmiş çok ciddi iddialar var”dedi. 2005’te Sarıgül’ün CHP’de liderlik yarışına girmesi üzerine MYK üyelerince hazırlanan 57 sayfalık raporda rüşvet ve yolsuzluk iddiaları yer almıştı. Sarıgül oylama sonucunda ihraç edilemeyince Baykal olağanüstü kurultaya gitmiş ve Sarıgül kurultayda yenilenen YDK tarafından ihraç edilmişti. Ümit ÇETİN / ANKARA

Tweet attı

Mustafa Sarıgül, attığı tweet’te “11 yıl bekledin, 2 gün daha bekleme hemen açıkla” çağrısı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!