22 kilo eroinle yakalandılar

Güncelleme Tarihi:

22 kilo eroinle yakalandılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 15:30

ANTALYA'dan Almanya'ya 22 kilo eroin göndermek isteyen Alman asıllı 19 yaşındaki Sabrina Sandra Abazovski, 34 yaşındaki Nihat Esen ile 47 yaşındaki Erdoğan Uyar, havalimanında yakalandı. Abazovski'nin 3 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma İstihbarat ekipleri, yurt dışına yüklü miktarda eroin çıkarılacağı ihbarı üzerine 12 Temmuz'da Antalya Havalimanı'ndan yurda giriş yapan Alman Sabrina Sandra Abazovski'yi takibe aldı. Abazovski, havalimanında kendisini bekleyen Erdoğan Uyar'ın kullandığı 07 T 4371 plakalı otomobille Lara'da bulunan 5 yıldızlı otele gitti. Sivil jandarma ekipleri, otel yönetimi ile görüşerek, bir Jandarma İstihbarat elemanını garson, ikisini de kat görevlisi olarak otele yerleştirdi. Sivil ekip, Abazovski'nin daha önceden 3 kez uyuşturucu kaçakçılığı suçundan sabıkası bulunan Nihat Esen ile otelde buluştuğunu belirledi.

Abazovski, dün öğle saatlerinde kendisini bırakan taksi ve Nihat Esen'le birlikte otelden ayrılarak, Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne geldi. Dış Hatlar Terminali girişinde jandarma ekibi tarafından durdurulan taksideki 3 kişi, gözaltına alındı. Taksinin bagajında yapılan aramada, genç kadına ait valizin gizli bölmesinde 5 kilo 43 gram saf eroin bulundu. Eroinin sarılı olduğu paketin alt ve üst kısımlarına karbon kâğıdı serildiği ve X-Ray cihazında fark edilmediği belirtildi. Abazovski'nin otel odasında yapılan aramada da 3 ayrı valiz içerisinde 17 kilogram saf eroin bulundu.

Haberin Devamı

Eroinin Almanya'nın Disburg kentine gönderilmek istendiği belirtildi. Evli ve 2 yaşında kızı olduğu belirlenen Abazovski'nin de 3 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Zanlılar, ifadelerinin ardından adliyeye esvk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!