22 dokunulmazlık dosyası daha TBMM'ye sunuldu

Güncelleme Tarihi:

22 dokunulmazlık dosyası daha TBMMye sunuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2008 17:50

TBMM'ye, yasama dokunulmazlıkları konusunda 22 Başbakanlık Tezkeresi daha sunuldu.

Haberin Devamı

Meclis Başkanlığına gelen yeni tezkereleri, AK Parti ve DTP'li milletvekillerinin dosyaları oluşturuyor.

AK Parti'den İstanbul Milletvekili Necat Birinci'nin 4 dosyasının yanı sıra Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan ve Artvin Milletvekili Ertekin Çolak hakkında ise birer dosya, Meclis Başkanlığına sunuldu.

Gelen tezkereler arasında, DTP'li 12 milletvekili hakkında 14 dosya da bulunuyor.

DTP'den Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın 2'şer, Van milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan, Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Muş Milletvekilleri Sırrı Sakık ve Mehmet Nuri Yaman, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve Mardin Milletvekili Emine Ayna hakkında hazırlanan birer dosya da TBMM'ye geldi.

Haberin Devamı

Meclise gelen dokunulmazlık dosyası sayısı, 141'e ulaştı. 74 dosyayla ilgili hazırlık komisyonlarının verdiği “dönem sonuna erteleme” kararı gelecek hafta TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonunda görüşülecek.

Karma Komisyonun çalışmalarını tamamlamasının ardından 67 dosyayla ilgili hazırlık komisyonları oluşturularak süreç başlatılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!