Suat Kılıç: 2 kişi kayıp olabilir

Güncelleme Tarihi:

Suat Kılıç: 2 kişi kayıp olabilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2012 23:52

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dün 5 işçinin hayatanı kaybetti Samsun'daki kaza yerine gelerek inceleme yaptı.CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, "Ölümlü bir iş kazası yaşandı. Herşeyden önce hayatını kaybeden 5 kardeşimizin aililerine Allah’tan sabır diliyorum. Yaralılarımıza da geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Çalışan 43 işçi vardı. Bunların tamamına ulaşıldığına dair bilgi aldık. Henüz ulaşılamayan ama önceki günlerde şantiyelerde çalıştıkları bilinen iki işçi, söz konusu. Bunlara ulaşılamamakla birlikte bugün işe gelmemiş olmaları da kuvvetli bir kanaat var. Ama gelmiş de olabilirler. Çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi olay mahallinde bekleyişine devam ediyor. Diğer yandan itfaiye ekipleri, arama kurtarma ekipleri, mahalde bir işçi olup olmadığını hassasiyetli bir şekilde, arama çalışmalarına devam ediyorlar. Alınması gereken bütün güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi. Tabi kaybedilen 5 canın geri getirilmesinin maalesef imkanı yok. Acımız ve üzüntümüz bu noktada derindir" dedi.

Haberin Devamı

Adli makamların tahkikat sürecinde atılması gereken tüm adımları atacağını söyleyen Bakan Suat Kılıç, "Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat olayın ilk başından itibaren başlatılmıştır. Burada çalışan idareci ve çalışanların ifadelerine başvurulmuştur. İmalat tankının üzerinin kapatılmasına yönelik olarak bir patlama sözkonusu değil, Üretimine devam edilmekte olan ağır çelik saçlardan oluşan demir çelik bir kürenin kaynak işlemlerinin sırasında yaşanan bir iş kazası" diye konuştu.

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da bölgede bir inceleme yaparak olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Koç, "Türkiye iş kazalarında sabıkalı bir ülke. Avrupa birincisi Çin’den sonra da dünya ikincisi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!