Kavuştular

Güncelleme Tarihi:

Kavuştular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2012 00:00

Suriye’de kaçırılarak 90 gün bir hücrede tutulan, CHP’li vekillerin girişimleriyle serbest bırakılan gazeteci Cüneyt Ünal, Hatay Yayladağı’ndaki sınır kapısından Türkiye’ye geldi. Eşine kavuşan Ünal, gözyaşlarına hâkim olmadı.

Haberin Devamı

HALEP’te Ramazan Bayramı’nda esir alınan ve 90 gün boyunca hücrede tutulup önceki gün Şam’da serbest bırakılan gazeteci Cüneyt Ünal, kendisini kurtaran CHP heyeti ile Türkiye’ye geldi. CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ile Ankara Milletvekili Levent Gök ve Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral ile bazı basın kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı 9 kişilik heyetin girişimleri sonucu özgürlüğüne kavuşan Cüneyt Ünal, önceki gece Şam’dan Lazkiye’ye uçakla geldikten sonra geceyi Hatay’a komşu olan bu kentte geçirdi. Lazkiye’den yarım saatlik yolculukla Yayladağ’a ulaşan Ünal, gözyaşlarını gizlemek için sık sık yüzünü eli ile kapattı. Ünal girdiğinde, 1 dakika bile beklemeye sabrı kalmadığını söyleyen eşi Nuran Ünal da arka kapıdan gümrük binasına alındı.

90 GÜN KONUŞMADIM

Gümrük kapısında gazetecilere açıklamalarda bulunurken Ünal, “Hiçkimse ile konuşmadığım için şimdi de konuşmakta güçlük çekiyorum. Şimdi çok mutluyum. Ülkeme geldim, özgürlüğüme kavuştum” dedi. Ünal, 90 gün 2 metrekarelik bir hücrede tutulduğunu, gözünü kapatırken ve açarken sadece soğuk bir duvar gördüğünü vurgularken, “Bir battaniye ile beton bir zeminde yatıyordum. İlk kez dün akşam sıcak bir yatakta yattım” diye konuştu. Ünal’ı kurtarmak üzere girişimlerde bulunan ve başarı sağlayan heyet adına konuşan Refik Eryılmaz da şunları söyledi: “Biz ikisi için gittik. Kadumi konusunda bir bilgileri olmadığını belirttiler. 24 saat içinde haber bekliyoruz.”
Hasret gİderdİ
Cüneyt Ünal, eşi Nuran Ünal’la Ankara’ya gelerek ailesiyle hasret giderdi. Cüney Ünal, annesi Arife, babası Himmet ve kardeşi Canan Ünal Akdere ile buluştu. Ünal daha sonra İstanbul’daki evine gitti.

KOCAM NEREDE

Haberin Devamı

CÜNEYT Ünal’ın yanında olan ve haber alınamayan Bashar Fehmi Kadumi’nin eşi Arzu Kadumi ağlayarak gazetecilere açıklama yaptı. Eşinin durumundan endişe etiğini belirten Arzu Kadumi, “Bashar nerede, Cüneyt geldi ama Bashar’dan haber yok. Ben çocuklarıma cevap veremiyorum. Öldüyse ölüsünü getirsinler, 5 ve 10 yaşındaki çocuklarıma ben ne diyeceğim” diye konuştu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!