Suriye jetleri sınırı yine bombaladı

Güncelleme Tarihi:

Suriye jetleri sınırı yine bombaladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2012 09:56

Suriye savaş uçakları Türkiye sınırında bulunan Rasulayn'ı bu sabah yine bombaladı. Türkiye sınırında yaşanan bu gelişmeler üzerine Ceylanpınar'da okullar 19 Kasım'a kadar tatil edildi.

Haberin Devamı

Saat 09.50’de Suriye ordusuna ait savaş uçakları Resulayn kasabası üzerinden geçerek çeşitli aralıklarla 9 tane bomba attı. Bombalar Türkiye sınırından 500 metre ileriye düştü. Bu sırada halk Türkiye sınırını ayıran demiryolu rayları üzerinden Türkiye sınırını geçti.

BOMBARDIMANDAN KARELER

Sınırda güvenlik önlemleri arttırılırken askerlerin kazılan siperlerde Resulayn karşısındaki sınıra mevzilendikleri ve tankların da namlularını Suriye’ye doğru çevirdiği gözlendi.

/images/100/0x0/55ea5ed7f018fbb8f87b890f
 Asker sınırda yeni siperler kazarken bölgede gerilimli bekleyiş sürüyor. 

Yaralıların bir kısmı Türkiye tarafına gönderildi.

Haberin Devamı

EVLER YAKILIYOR

Bombalamadan sonra Özgür Suriye Ordusu, Resulayn’da birçok evi yakmaya başladı. Yakılan evlerin iddialara göre Esad’a yakın güçlere ait olduğu ve bazı iddialara göre de Kürtlere ait evler oldukları ileri sürüldü. Resulayn’dan kara dumanlar yükselirken Ceylanpınarlılar Azadi Parkı’nın karşısında yangını izliyor.

CEYLANPINARLILAR SAVAŞI CANLI İZLİYOR

Suriye savaş uçakları Türkiye sınırına paralel uçarak Resulayn’ın bitişiğindeki Özgür Suriye’ye ait Tel Halep köyüne 2 bomba attı. Savaş uçakları bomba atarken muhalifler Resulayn’da uçaksavarlarla karşılık verildi. Uçaksavarların karşılık vermesi ve Suriye savaş uçaklarının bombalaması Ceylanpınar sınırından canlı canlı izlendi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bu arada Ceylanpınar'da okullar da 19 Kasım'a kadar tatil edildi.

SURİYE SAVAŞ UÇAKLARI YİNE BOMBALADI
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!