Şehit acısı Manisa'ya düştü

Güncelleme Tarihi:

Şehit acısı Manisaya düştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2012 12:39

Siirt’in Pervari İlçesi’nde düşen helikopterde 16 silah arkadaşıyla şehit olan Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin’in, Manisa’nın Turgutlu İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

Haberin Devamı

31 yaşındaki Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin’in şehit olduğu haberi Turgutlu’yu yasa boğdu. Şehidin annesi Nevin ve babası Abdullah Çetin’e acı haber, Kaymakam Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Tarık Ercan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Levent Türker, Belediye Başkanı Serhat Orhan ve Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Sabri Taşcıoğlu tarafından verildi. Olayın duyulmasının ardından kamu kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş evin önünde toplandı, apartmana Türk bayrağı asılırken, bir ambulans da hazır olarak bekletildi.

PİLOT YÜZBAŞI'DAN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI

"BENİM ŞİMDİ AĞLAMA ZAMANIM"

Şehit Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin’in annesi emekli hemşire 55 yaşındaki Nevin ve lenf kanserini 3 yıl önce yenen babası emekli öğretmen 59 yaşındaki Abdullah Çetin, oğullarının şehit düştüğü haberini alınca fenalaştı. Eve gelen sağlık ekibinin sakinleştirici iğne yapmasına izin vermeyen Abdullah Çetin, "Televizyonlarda iğne yapılan şehit babalarını gördüm. Kuzu gibi oluyorlar. Ben öyle olmak istemiyorum. Benim şimdi ağlama zamanım. Şehit olan oğluma ağlamayacağım da ne zaman ağlayacağım?" dedi. Anne Nevin Çetin’i de komşuları sakinleştirmeye çalıştı.

Haberin Devamı

3 YILLIK EVLİYDİ

Yüzbaşı Çetin’in 3 yıl önce Çiğdem Çetin ile evlendiği belirtildi. Çiğdem Çetin’in Ankara’da ODTÜ Koleji’nde İngilizce öğretmeni olarak çalıştığı ve ailesinin de Hollanda’da yaşadığı belirtildi.

Şehidin bekar olan kız kardeşi Pınar Çetin’in de Urganlı Besime Işıldak İlkokulu’nda öğretmen olduğu, bir proje için yurtdışında bulunduğu ve acı haberi alır almaz Turgutlu’ya gelmek için yola çıktığı öğrenildi.

İlçede bulunan siyasi partilerin temsilcileri ve kadın kolları üyeleri başta olmak üzere taziyelerini bildirmek isteyen vatandaşlar, şehit evine geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!