Kılıçdaroğlu'ndan 'kutup ayısı' cevabı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan kutup ayısı cevabı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2012 00:00

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP'yi sert sözlerle eleştirerek Kılıçdaroğlu'nu 'Bahtsız Bedevi'ye benzetti. Kılıçdaroğlu bu sözlere "Çöllerde gezen sensin. Dön aynaya bak Bahtsız Bedevi'yi orada göreceksin. Ama çöllerde gezerken kutup ayılarına dikkat" şeklinde cevap verdi. İşte iki liderin önümüzdeki günlerde de çok tartışılacak açıklamaları...

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.Başbakan'ın “bahtsız bedevi" benzetmesine cevap veren Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

ERDOĞAN’A BAHTSIZ BEDEVİ CEVABI

Benim söylediklerim konusunda terbiyesiz bir açıklama yaptı. Bahtsız bedevi dedi. Libya çöllerinde gezen benim öyle mi? Suriye çöllerinde de gezen benim. Arabistan çöllerinde gezen benim… Bahtsız bedevi de benim. Şimdi soruyorum, Suriye çöllerinde gezen sen değil misin. Libya çöllerinde gezen sen değil misin? Arabistan çöllerinde gezen sen değil misin?


KUTUP AYILARINA DİKKAT ET

Dön aynaya bak, bahtsız bedeviyi göreceksin orada… Ama o çöllerde gezerken aman ha kutup ayılarına dikkat et. Horoza sormuşlar, “Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan çıkar” diye. “ben bilmem ben söyler geçerim” demiş. Ben de söyler geçerim…

FITCH’IN RAPORUNDA BİR AYRINTI DAHA VAR

Fıtch’in raporunda bir ayrıntı daha var. Allah kimseyi bahtsız bedevi durumuna düşürmesin. Raporda diyor ki kara para aklama ve terörü finanse etme gibi bir ithamla karşı karşıyasın diyor. Bunun önüne geçmezsen notunu düşürürüm diyor.

Haberin Devamı

TARIMIN DURUMU KÖTÜ

Her 100 vatandaştan 63’ü 2 günde bir et yemeği yiyemiyor. Her 100 kişiden 37’si ısınma ihtiyacını karşılayamıyor. Verginin yükü kimin sırtında? Fakir fukaranın. Dolaylı vergiler almış başını gidiyor. Bunları ben mi söylüyorum. Hayır. Devletin resmi rakamları söylüyor.

Tarımın durumu kötü. Git patates üreticisinin durumunu sor bakalım. Eğer bir başbakan, bu bahtsız bedevi Konya’dan küçük Hollanda’nın tarım ihracatının yılda 87 milyar dolar olduğunu bilmiyorsa ne söyleyeceksiniz? O kadar şaşkın hükümet ki yarattıkları tablonun farkında değil. Saman ithal eder ülke haline geldik.
Kalkmışlar ekonomi parlak diye ondan bahsediyor.

REEL EKONOMİYE DÖNMEMİZ LAZIM

CHP’yiz biz. Bizim için halka “bu sorunu nasıl çözeceksiniz” sorusuna yanıt vermek düşer. Türkiye’nin güçlü olması için, işsizliğin bitmesi için önce reel ekonomiye dönmemiz gerekiyor. Üreten Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırmamız lazım. Bunlara göre ekonomi çok iyi. Bunlara göre herkesin işi tıkırında.
Peki memurun, esnafın durumu ne? Yeni bir ekonomi politikasına ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

AMAN HA AYIYA RASTLAMAYIN

Eğer bir ülkede bir Başbakan, futbol seyircisini, üniversite öğrencilerini terörist ilan ederse işte o başbakana bahtsız bedevi denir.
Moody’s demokrasi kaliteniz bozuk, siyasal ayrışma var demişti. Duyuyor mu bahtsız bedevi bunları. Duymaz. İşine gelmez çünkü.
12 Eylül hukukunda yer alan darbe hukukunun tamamını değiştirelim dedik. Duydular mı? Hala çöllerdeler. Aman ha ayıya rastlamayın.

PARMAKLA ÇAĞRILAN DIŞİŞLERİ BAKANI’NIN HİÇ SESİ ÇIKMIYOR

Dış politika ülke çıkarları üzerine inşa edilmezse kaybeden biz oluruz.
Suriye ile kavganın ne bize ne Suriye’ye hiçbir faydası olmadı.
Yanlış politika ülkenin sağlıklı büyümesinin önündeki en büyük engeldir.
İlk kez başka bir ülkenin çıkarları üzerine inşa ettiğiniz dış politikada kaybettiniz, bir de tokat yediniz. Bayan Clinton ‘’Kusura bakma siz de iş yok, Katar’da toplayacağım. Türkiye’de topladınız beceremediniz’’ dedi. Parmakla çağrılan bir Dışişleri Bakanı vardı. Hiç sesi çıkmıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin gelmiş geçmiş en çapsız bakanı. Bir de kitap yazmış. Yazdığı kitap konusunda endişelerim var. Acaba o mu yazmış.

Haberin Devamı

3Z İKRAM ETTİLER BU ÜLKEYE

Bunların devrinde açlıktan bebekler öldü. 3Z ikram ettiler bu ülkeye: Zindan, zulüm ve zam…

BEN BUNA BAHTSIZ BEDEVİ DEMEYECEĞİM DE KİME DİYECEĞİM

Elinde bir ip geziyor sokak sokak. Kimi bulup da idam edeceğim diye. Arkadaşlarım getirdiler. AA’nın haberi. Daha kolay bulsun Erdoğan diye söylüyorum. 10.06.2002’de İdam cezası tamamen kalksın demiş. Dün ne söylüyordu, bugün elinde ip geziyor.
Ben buna bahtsız bedevi demeyeceğim de kime diyeceğim

PARLAMENTO’DA SAHTEKARLIK YAPIYORLAR

Yalancılıkta, sahtekarlıkta bunları yakalayan hiçbir güç olamaz
Bunlar parlamentoda herkesin gözü önünde sahtekarlık yapıyorlar. Defalarca ortaya çıktı. Kendisi Meclis’te değil ama Meclis’teymiş gibi pusula gönderiyor.
Allah peygamber diyorsun, TBMM’de senin milletvekillerin sahtekarlık yapacak, sen çöl bedevisi gibi sesini keseceksin
1-2 kişi yapsa neyse diyelim. 50 kişinin sahtekarlık yaptığı toplantılar var. Kendisi Hac’da, burada sahtekarlık yapıyor.
08.07.2004’de 71 AKP’li vekilde 65’i Genel Kurul’da yok ama pusula gönderiyor
07.12.2007’de 4 AKP’li vekilin yerine sahte oy pusulası
2007’De 10 AKP’li vekil yokken sahte oy kullanılmış

Haberin Devamı

SAHTEKARLIK YAPAN AKP’Lİ VEKİLLERİ AÇIKLIYORUM

Bunları seçim bölgesindekilere söylüyorum ki herkes kime oy verdiğini bilsin:
Ali Aşlık (İzmir), Mustafa Kabakçı (Konya), Sermin Balık (Elazığ), Mehmet Yöntürk (Hatay), Nihat Zeybekçi (Denizli), Canan Candemir Çelik (Bursa)
Bizim Elazığ milletvekilimiz yok ama sahtekar olacağına hiç olmasın. Parlameto’da sahtekarlık yapan milletvekili yarın kimleri satar artık onu da milletin takdirine bırakıyorum.
Baştan beri söylüyorum. Türkiye’nin yeni bir anlayışa, barışa ve huzura ihtiyacı var.

SOKAĞA ÇIKAMIYORSA ONA BAŞBAKAN DENMEZ

Bayramda Silivri’deydim. İkinci gün Diyarbakır’daydım. Benim gittiğim yerlerde binlerce koruma yok. Eğer bir ülkenin başbakanı sokağa çıkamıyorsa ona başbakan denmez. Siyaset adamı gücünü halktan alır. Halkına terörist olarak gören adama başbakan denmez. Ona bahtsız bedevi denir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!