Gizli tanık neler anlatmıştı

Güncelleme Tarihi:

Gizli tanık neler anlatmıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2012 11:34

Ergenekon operasyonları kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede yer alan ifadeleriyle gündeme oturan gizli tanık Deniz, 65’i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası’nın 255. duruşmasında ifade verirken Şemdin Sakık olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Ergenekon’un ikinci iddianamesinde, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın öldürülmesinden Bingöl’de 33 askerin şehit edilmesine kadar gizli tanık Deniz’in anlattıkları:

BAHTİYAR AYDIN’I ASKER VURDU

 1993 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri PKK militanlarına karşı Diyarbakır kırsalında büyük çaplı bir operasyon başlattı. Ben de bölgede PKK militanıydım. Operasyonlarda PKK militanları imha sürecindeydi. O anda Türk askerlerinin telsiz konuşmalarında ‘Geri çekiliyoruz, paşa vuruldu’ sözlerini duydum. Bahtiyar Aydın paşanın örgüt mensupları tarafından vurulmadığını daha sonra öğrendim.

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın PKK tarafından vurulmadı. Lice’de PKK’nın büyük bir baskını olduğu söylenerek paşanın Lice’ye gelmesi sağlandı. Helikopterden iner inmez bir asker tarafından vuruldu. Vuran asker de başka bir asker tarafından öldürüldü. İkisinin birlikte helikopter ile Diyarbakır’a getirildiğini öğrendim. Bu olayı PKK’nın yapmadığını en üst düzey örgüt mensuplarından bizzat öğrendim. Bahtiyar Aydın isimli paşanın ne amaçla ve kim tarafından öldürüldüğünü bilmiyorum. Örgütün en önemli birimlerinin bu kadar sıkıştırıldığı ve hatta örgütün en üst düzey mensuplarından bazılarının da imha edilmesi aşamasına gelindiği bir esnada böyle bir hadisenin olması karanlık bir nokta olarak kaldı.

Haberin Devamı


33 ASKERİ PUSUYA DÜŞÜREN SAİT ÇÜRÜKKAYA’YDI

1993 yılında dönemin Cumhurbaşkanı olan Turgut Özal’ın Güneydoğu Anadolu’daki problemler konusundaki projeleri örgütte olumlu karşılandı. Abdullah Öcalan Lübnan’da bulunan Bekaa kampında basın açıklaması yaparak tek taraflı ateşkes ilan etti. Bu açıklamadan sonra Bingöl’de 33 asker Doktor Süleyman kod adlı Sait Çürükkaya kontrolündeki PKK örgütü mensuplarınca vuruldu. Bu olayla yeşeren umutlar tamamen kayboldu. Devletin çözüm arayışlarına girdiği bu dönemde PKK içerisindeki bir grubun bu eylemi gerçekleştirmesine, bu askerlerin de korumasız, silahsız olarak tehlikeli bir bölge üzerinden gönderilmesine hiçbir zaman anlam veremedim.

APO’NUN AVUKATLARI SAVAŞ KARARI İSTEDİ

Abdullah Öcalan’ın avukatları Mahmut Şakar ile İrfan Dündar’ın her söylediği örgüt içinde Öcalan’ın talimatı olarak algılandı. Bu kişilerin sürekli olarak örgüt kamplarına gelerek talimatları aktardı. PKK tarafından Süleymaniye’de infaz edilen örgütün üst düzey yöneticisi Kani Yılmaz ile internetten bir görüşme yaptım. Kani Yılmaz bana Mayıs 2004 tarihinde Şehit Harun Kampındaki PKK’nın ikinci kongresine Mahmut Şakar ile İrfan Dündar gelerek bütün kameraları kapatarak, “…Başkan adına konuşuyorum, bu kongreden savaş kararı çıkacak…” dedi. Bunun üzerine kongrede savaş kararı alındı.”
/images/100/0x0/55ea81bef018fbb8f88474d1


SELİM ÇÜRÜKKAYA PKK’NIN ÖLÜM LİSTESİNDE

Bingöl’de 33 askerin şehit edildiği saldırıda, PKK’lıların başında gizli tanık Deniz olduğu ortaya çıkan Parmaksız Zeki kod aldı Şemdin Sakık olduğu biliniyordu. Şemdin Sakık Ergenekon iddianamesine giren ifadelerinde ise Sait Çürükkaya’yı suçlamıştı. Sait Çürükkaya, abisi Selim Çürükkaya ve çok sayıda Zaza kökenli PKK’lı terörist örgüt içinden dışlandığı için kaçarak AB ülkelerine sığınmıştı. PKK eski liderlerden Selim Çürükkaya için ölüm kararı çıkartmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!