Baydemir'in çıldırdığı an

Güncelleme Tarihi:

Baydemirin çıldırdığı an
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 15:51

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve vekillerle birlikte Valilik önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, polislerin bazı kişileri gözaltına almak istemesine sert tepki gösterdi. Sinirlenen Baydemir'i BDP'li vekiller zor sakinleştirdi.

Haberin Devamı

Valilik önünde BDP’li milletvekilleri ile polisler arasında yaşanan gerginlik sırasında Halkların Demokratik Kongresi  (HDK) Diyarbakır Sözcüsü Hüseyin Bardakçı'nın aldığı darbe sonucu burnu kanadı. Yaklaşık bir saat süren oturma eylemi sonrası Valilik binasından ayrılmaya çalışan milletvekillerinin yanında bulunan Bardakçı, polis tarafından gözaltına alındı. Bardakçı’yı kurtarmak için milletvekilleri ile polis arasında arbede yaşandı. Bu sırada polise tepki gösteren Belediye Başkanı  Baydemir “Hepiniz faşistsiniz” diye bağırdı. Polis müdürü ise “Söylediklerinizin hepsini size aynen iade ediyorum” diye karşılık verdi.

İŞTE BAYDEMİR'İN ÇILDIRDIĞI O ANLAR / Foto Galeri

BDP Milletvekili Altan Tan ise Şube Müdürü olduğunu belirten bir polis müdürüne, “Eylem bitmiş, millet arabasına giderken kim gerdi, sen vurdun ve gözaltına aldın onu. 10 milletvekilinin gözü önünde tahrik yaptın, provokasyon yaptın, ortamı gerdin. Sana kim eğitim verdi? Adam gözaltına nasıl alınır? Sen tahrik ettin, benzin döktün. Böyle polis müdürlüğü yapılır mı?” diye çıkıştı. Polis müdürü ise, Altan’ın kendisine “Terbiyesiz” dediğini belirterek, böyle bir milletvekilini tanımadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!