Bozdağ: Yürüyüşe katılanlar Ergenekoncu marjinaller

Güncelleme Tarihi:

Bozdağ: Yürüyüşe katılanlar Ergenekoncu marjinaller
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2012 00:00

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’nin ulusalcı, Ergenekoncu, marjinal grupların peşine takıldığını iddia ederek, “Dini ve milli bayramların siyasi istismar ve ranta dönüştürme çabaları son derece yanlıştır. Buradaki asıl amaç bayramı kutlamak değil, kullanmaktır” dedi. Bozdağ, CHP’nin asıl derdinin Çankaya Köşkü’nde başörtüsü protestosu olduğu iddia ederek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

* Bu bayramların ayrı ayrı kutlanması doğru değil. CHP, Gül’ün cumhurbaşkanı olmasının ardından, Cumhurbaşkanı’nın eşinin başörtüsü olması nedeniyle protesto ediyor. Esasında alternatif kutlama çabalarının asıl nedeni bu. Bunu doğrudan söylemesinin toplumda karşılığı olmadığı için, bu tür gerekçeler üretiyor. Dini ve milli bayramların siyasi istismar ve ranta dönüştürme çabaları son derece yanlıştır. Fevkalade sakıncalıdır.

* Orada kimlerin olduğu belli, ulusalcılar, Ergenekoncular. CHP, marjinal grupların peşine takılmıştır. Bu ideolojik bir kavgadır. Bayramı istismar etme ve siyasi rant elde etme çabasıdır. CHP’liler, ‘Orada olumsuzluklar yaşanırsa, bundan rant elde ederiz’ anlayışıyla hareket etmişlerdir. CHP İstanbul İl Başkanı’nın sözleri (Oğuz Kaan Salıcı’nın askerlere ‘Sizin korumanız gereken Cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz’ sözleri) ortadadır, nasıl bir bilinçaltı, nasıl bir anlayışa sahip olduklarını ortaya koymuştur. Yanlış olan budur. Cumhuriyet bizim başımızın tacıdır. Kimsenin kutlaması engellenmemiştir.

Haberin Devamı

* Cumhuriyet bayramını herkes her istediği gibi kutlar. Buradaki asıl amaç, bayramı kutlamak değil, kullanmaktır. Bu, Köşk’e yönelik protestoları başka yöne kanalize etme çabasıdır. 30 Ağustos, 29 Ekim gibi milli bayramların nasıl kutlanacağı gayet açık ve bellidir. Bunun usulleri vardır. Bunun dışına çıkmak ayrışma olur, yanlış olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!