'Bunu yapan CHP'li olamaz'

Güncelleme Tarihi:

Bunu yapan CHPli olamaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2012 00:00

Taksim'deki 29 Ekim törenlerinde CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın "Sizin korumanız gereken cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz" sözleri CHP'yi karıştırdı.

Haberin Devamı

Salıcı, o sözleri söylediğinde hemen yakınında Taksim törenlerine katılan askeri erkan vardı. Sözleri de askerlere yönelik bir çağrı gibi algılandı.

Nitekim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugünkü grup toplantısında isim vermeden "Darbeden medet uman CHP'li olamaz" deyince kulislere "Kılıçdaroğlu, Salıcı'nın istifasını istedi" bilgisi yansıdı.

'TAMAMEN ASPARAGAS'

hurriyet.com.tr'ye konuşan Salıcı ise Kılıçdaroğlu'nun istifasını istediğine dair haberleri "Tamamen asparagas. Yok öyle birşey" diyerek yanıtladı.
Kılıçdaroğlu'nun kürsüden söylediği sözleri "üzerine alınmadığını" da vurgulayan Salıcı, "Neden üzerime alınayım. Hiç alınmadım. Benim ömrüm bu konularla mücadelelerle geçti" dedi.

Salıcı, Taksim'deki törenlerdeki sözlerinin de askeri erkana değil, yine aynı törende hazır bulunan sivil bürokratlara yönelik olduğunu belirterek şöyle konuştu;
"Ortada bir fotoğraf karesi var. O fotoğrafta benim yanımda askeri bürokratlar duruyor. Oysa onların hemen önünde sivil bürokratlar, vali, kaymakam, emniyet müdürü, bizi tartaklayan polislerin emniyet amirleri var. Benim sözlerim onlara yönelikti. Hatta o sözlerimin devamı da vardı. 'Biz buradayız, resmi törendeyiz. Ama resmi zevat kaçıyor törenden' de dedim.

Haberin Devamı

Salıcı, istifa etmesinin de sözkonusu olmadığını belirtti.

Bunu yapan CHPli olamaz
Hürriyet muhabiri Sefa Özkaya, o fotoğrafın çekildiği anı anlattı: "Fotoğraf 28 Ekim pazar günü saat 13.13'de çekildi. O sırada, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstiklal Marşı'nı okuyan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiriyordu. Askerler ise tören sona ermediği yerlerinde duruyordu. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı,  'Biz buradayız, resmi törendeyiz. Ama resmi zevat kaçıyor törenden'  sözlerini ise 13.18'de anıt önündeki açıklamasında söyledi."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin Devamı

KESKİN: İSTİFA İDDİASI YALAN

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarının ardından Salıcı'nın istifasının istendiği iddia edildi. Ancak CHP'nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin istifa iddiasını yalanladı ve ''Böyle bir şey olsa haberim olurdu'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!