Kılıçdaroğlu milletvekilleriyle Birinci Meclis binasına girdi

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu milletvekilleriyle Birinci Meclis binasına girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2012 11:57

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleriyle birlikte Birinci Meclis'in bahçesine girdi. Barikatı aşarak yürümek isteyen CHP'liler de biber gazından etkilendi. Korumaları tarafından Birinci Meclis'in arkasındaki TSK’nın erbaş gazinosuna alınan Kılıçdaroğlu daha sonra CHP Genel Merkezine gitti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Anıtkabir'deki törenin ardından saat 11'de Ulus Meydanı'na geldi. Kılıçdaroğlu ve Milletvekilleri barikata ulaştı. Bir grup milletvekili barikatı geçti. Kılıçdaroğlu için milletvekilleri CHP liderinin önünde barikatı açmak istedi  Polis de barikatın önünde mevzilendi. Bu sırada Ulus Meydanı'nda başlayan müdahale ile birlikte CHP'liler ve polis arasında arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu ve partililer sıkılan biber gazı ve tazyikli sudan etkilenmemek için Birinci Meclis binasına girdi..

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

- Kılıçdaroğlu barikatı aşmaya çalışırken polis gaz bombası attı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları ile polis arasında yumruklaşmaya varan tartışmalar oldu.

KILIÇDAROĞLU'NA BİBER GAZI / WEB TV

- Milletvekilleri kol kola girerek barikatı aşma ve barikatın arkasındaki kalabalığı Anıtkabir yoluna alma kararı aldı. Bu nedenle CHP'liler eski Meclis'in önünde toplandılar.

Haberin Devamı

POLİS BİBER GAZI SIKTI / FOTO GALERİ

- Atatürk'ün balkonundan halkı selamladığı ve Cumhuriyet'in kurulduğu 1. Meclis'in bahçesine giren Kılıçdaroğlku daha sonra Ulus Meydanı’nda toplanan vatandaşlara konuşma yaptı. CHP Lideri konuşmasında, “Tarihimize yakışmayan bir 29 Ekim yaşıyoruz. Bu tablo Türkiye'nin yüzkarasıdır. Bayramlarımızı halktan koparmak istiyorlar” dedi.

KILIÇDAROĞLU BİRİNCİ MECLİS ÖNÜNDE KONUŞTU

TÜRK BAYRAĞI AÇANA POLİS BÖYLE TEKME ATTI / WEB TV


- Kılıçdaroğlu, milletvekilleriyle beraber 2. Meclis’in önündeki barikatı aştı. 2. Meclis’in önündeki kalabalık, 1. Meclis’in önündeki kalabalıkla buluşmak için yürüyor.

- CHP lideri Kılıçdaroğlu'na biber gazı sıkıldı, CHP lideri korumaları tarafından Birinci Meclis'in arkasındaki TSK’nın erbaş gazinosuna götürüldü.

- Kılıçdaroğlu alandan ayrıldı, CHP Genel Merkezi'ne gitti.

Haberin Devamı

İŞTE OLAYLARIN TÜM GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

SIRILSIKLAM OLDU, ELİNDE TÜRK BAYRAĞIYLA YÜRÜDÜ / WEB TV

YÜZÜNÜ TÜRK BAYRAĞI İLE KORUDU - 1 / WEB TV

BİBER GAZINDAN YÜZÜNÜ TÜRK BAYRAĞI İLE - 2 / WEB TV

TÜM YURTTA CUMHURİYET COŞKUSU / WEB TV

ANKARA'DA OLAYLAR ÇIKTI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!