Şırnak'ta emniyete roketatarlı saldırı: 1 şehit

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta emniyete roketatarlı saldırı: 1 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2012 17:17

Şırnak'ta PKK'lıların düzenlediği roketatarlı saldırıda 1 polis şehit oldu. Saldırı sonrası düzenlenen operasyonda 8 terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

PKK'lı teröristlerin Şırnak'ta 5 ayrı noktaya roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği eş zamanlı saldırıda, Valilik binası önündeki kulubede nöbet tutan 3 polis memuru yaralandı.  

Şırnak Devlet Hastanesİ'ne kaldırılan yaralı polislerden İbrahim Ergin şehit olurken, isimleri öğrenilemeyen yaralı 2 polis ise ilk müdahalenin ardından 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndaki Asker Hastenesi'ne kaldırıldı.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması amacıyla kent merkezinde başlatılan geniş kapsamlı operasyon devam ediyor.

8 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nin Uzungeçit Mevkii’nde dün gece güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda, ilk belirlemelere göre 8 PKK’lı ölü olarak ele geçti. Bölgede operasyonlar sürüyor.

Haberin Devamı

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, bir grup terörist tarafından 28 Ekim saat 17.00 sıralarında İl Emniyet Müdürlüğü lojmanları, askeri lojmanlar, valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü binalarına uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırıda, valilik binasında bulunan polis noktasında görevli polis memuru İbrahim Engin'in şehit olduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Ayrıca 28 Ekim tarihinde saat 20.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca Beytüşşebap ilçesi Uzungeçit beldesine yapılacak terörist saldırı, askeri unsurlar ve köy korucularının ortak icra ettiği operasyonel faaliyet esnasında tespit edilmiştir. Bölgeye sevk edilen insansız hava aracı tarafından takip edilen terörist gruba önce taarruz helikopteri müteakiben uçaklarla operasyon faaliyeti icra edilmiştir. Operasyon sonucunda 8 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Beytüşşebap bölgesinde, vatandaşların yayla ve meralarda huzurlu bir şekilde dolaşmasına, bölgenin gelişmesine ve refahın artmasına devamlı engel olmaya çalışan, bölge halkını kamu görevlilerini ve güvenlik güçlerini hedef alan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar halkın desteğiyle ve kararlılıkla devam etmektedir.”

Haberin Devamı

Öte yandan, şehit polis memuru Engin'in, Diyarbakır'ın Çermik ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ancak ailesi Adana'da oturduğundan cenazenin Adana'ya gönderildiği öğrenildi.

Bu arada kent merkezindeki saldırılar sırasında valilik yakınlarında bulunan iş yerleri ve konutları zarar gören vatandaşların kırılan camları taktırdıkları ve çevre temizliği yaptığı görüldü.

BEYTÜŞŞEBAP’TA MAYINA BASAN UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nin kırsal kesiminde sürdürülen operasyonda, PKK’lılar tarafından araziye döşenen mayına basan bir uzman çavuş ağır yaralandı. Saat 13.30 sıralarında meydana gelen patlamada, yaralanan kimliği açıklanmayan uzman çavuş Şırnak Asker Hastanasi’nde tedavi altına alındı. Yaralı askerin Bolu Komando Tugay’ında görevli olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

BABA EVİNDE YAS

Şırnak'ta kent merkezine teröristlerce  düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurunun Adana'daki baba evinde yas var.

Bir grup terörist tarafından dün akşam Şırnak'ta İl Emniyet Müdürlüğü  lojmanları, askeri lojmanlar, valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü binalarına uzun  namlulu silahlarla düzenlenen eş zamanlı saldırıda şehit olan polis memuru  İbrahim Engin'in, Toros Mahallesi'ndeki baba evine ve evin bulunduğu sokağa Türk  bayrakları asıldı.

Şehit haberini alan mahalle sakinleri ve aile yakınları, evin önüne  gelerek aileye destek oldu. Taziye yerine gelen şehit yakınları Kürtçe ağıt yaktı. Bu sırada  baygınlık geçiren şehit yakınlarına 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi. Şehidin eşinin, anne ve babasıyla birlikte bayram tatili için gittikleri  Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden Adana'ya gelmek için yola çıktıkları öğrenildi.
         
3 KARDEŞ POLİS         

Diyarbakır nüfusuna kayıtlı İbrahim Engin'in 3 kardeşinin de polis memuru  olduğu, Engin'in yaklaşık 4 ay önce Şırnak'a tayininin çıktığı öğrenildi.

Bu arada yaklaşık bir yıl önce evlenen Engin'in, eşinin hamile olduğu  belirtildi. Şırnak Valiliği, teröristlerce kent merkezinde düzenlenen saldırıda,  valilik binasında bulunan polis noktasında görevli polis memuru İbrahim Engin'in  şehit olduğunu bildirmişti. Engin, yaralı olarak kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde şehit  olmuştu.

Haberin Devamı

SAVAŞ UÇAKLARI PKK’NIN KUZEY IRAK’TAKİ ZAP VE METİNA KAMPLARINI BOMBALADI

Şırnak’ta dün akşam PKK’lıların güvenlik güçlerine yönelik eş zamanlı düzenlediği ve 1 polisin şehit olduğu saldırılarının ardından teröristlerin kaçış güzergahları ile PKK’nın Kuzey Irak’taki Zap ve Metina kampları Diyarbakır’da bulunan Pars Filosu’na bağlı F-16 savaş uçakları tarafından bombalandı.

Şırnak’ta dün akşam saatlerinde PKK’lıları Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve 23’üncü Jandarma Sınır Tümeni’ni ve lojmanlarına yönelik roketli ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda polis memuru İbrahim Engin, şehit oldu. Saldırılarının hemen ardından Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8’inci Ana Jet Üssü’nde yoğun hareketlilik başladı. Üsteki hareketliliğin ardından Diyarbakır’dan peş peşe savaş uçakları kalktı. Saldırının ardından saat 20.30 sıralarında Diyarbakır’dan kalkan Pars Filosu’na bağlı 6 F-16 savaş uçağı Şırnak bölgesine doğru yöneldi. Pars Filosu’na bağlı 2 uçak ilk olarak Şırnak’ta saldırıyı düzenleyen terörist grubun geçiş güzergahında olan dağlık bölgede tespit edilen hedefleri vurdu.

Haberin Devamı

Alınan anlık istihbarat üzerine ’Acil’ koduyla düzenlenen hava operasyonunun sonraki hedefi, Kuzey Irak oldu. Pars Filosu’na bağlı 4 F-16 uçağı ise Şırnak üzerinden uçarak Irak’ın kuzeyinde bulunan PKK’nın en büyük kamplarından Zap ve Metina’da tespit edilen hedefleri vurdu. Tespit edilen hedefler arasında örgütün uçaksavar mevzilerinin tahrip edildiği belirtildi. Yaklaşık 4 saat süren hava harekatı saat 00.30 sıralarına kadar devam etti. Harekata katılan Pars Filosu’na bağlı uçakların görevini başarıyla tamamlayarak emniyetli bir şekilde üsse döndükleri ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!